"Snikende ullteppe"-bestigning av Husafjellet (12.06.2016)

Written by Stigun GSM

Start point Aurdalen p-lomme (58m)
Endpoint Samme (58m)
Characteristic Hike
Duration 1h 06min
Distance 3.8km
Vertical meters 235m
GPS
Ascents Husafjellet (287m) 12.06.2016
Grunnet mindre enn antatt tidsbruk på Austlendingen tidligere på dagen, ble det tid til en bonustopp. Tenkte jeg ville gjøre et forsøk på Husafjellet, siden det var søndag og mest trolig ikke noe arbeide som foregikk. Dessuten er det svært lite "Dovre-aktig" over Husafjellet; dette er et akk så forgjengelig fjell, og da tenker jeg på helt andre krefter enn vanlige geologiske prosesser; her er om ikke "nisser og dverger", så i alle fall skytebaser og maskinførere i nesten hvileløs aktivitet for å knuse og male opp dette fjellet til høvelig sortering for eksport. Så greit å få med seg Husafjellet mens en rest ennå med litt godvilje kan kalles et fjell!
Parkerte på Aurdalen parkeringslomme, med bom til anlegget på og rundt Husafjellet som forkynte adgang forbudt. Fulgte anleggsveien et stykke, så for meg en eller annen illsint anleggskar komme durende med knyttete never, og fant det tryggest å trekke ut i terrenget. Traff en kar(antatt eier av den blankpussete Harley Davidson som stod i parkeringslommen da jeg ankom) som også var interessert i området, om enn av helt andre grunner enn meg; han mente å ha hørt maskinstøy like før jeg ankom.. Fortsatte derfor bratt oppover Vestlia, som ikke hadde mange likhetstrekk med sin mer kjente "alter ego" på Geilo; dette var en bratt flanke/renne, med grus/gressrygger og bergskrenter nederst, og grov ur av dumpete kampesteiner i det øvre bratteste partiet.
Alternativt navn Knusafjellet?
Alternativt navn Knusafjellet?
Høyeste punkt; enn så lenge..Rundesteinen på andre siden av Aurdalen
Høyeste punkt; enn så lenge..Rundesteinen på andre siden av Aurdalen

Kom så opp på bred anleggsvei, som jeg fulgte i en sløyfe til høyeste punktet, hvor det var boret for sannsynligvis nært forestående sprengsalver. Toppunkt: 32V0311800 UTM 6734867
Men; heldigvis for meg; ingen "varsku her" i dag! Traff ingen andre enn Mr Harley, han hadde ventet lenger nede for å å se hvordan det gikk med meg, og fortsatte mot toppen da han så jeg kom "velberget" ned.
En topp for meget spesielt interesserte; "been there; done that"..
Det er et spørsmål om ikke Husafjellet bør fjernes fra Lindås 100pf-listen, bl.a av sikkerhetsmessige årsaker..(?)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.