Skilskjølen (16.07.2011)

Written by siroho GSM

Map
Ascents Valldalsås (308m) 16.07.2011

Startet turen hjemmefra og gikk gammel blåmerket sti til Langevann. Deretter på veg og sti mot Skilskjølen. Skilskjølen består av to topper som er skilt med en dyp kløft. Det går blåmerket sti gjennom kløften. Midt i kløfta er det en stor stein og der er det laget til stige på begge sider for å komme forbi. Hunder kan gå under steinen. Fjellveggene er minst 10 meter høye. Det er den nordre som er høyeste. Flere flotte avrundet sva her oppe på toppområdet. I lia opp til toppen dukket det opp en mår ved ei steinblokk. Jeg stod i hvertfall 10 min med hund og så på den 5 meter unna meg. Den var veldig nyskjerrig, lurer på om det var en unge. Helt uredd. En flott opplevelse. Tilbaketuren hjem ble til at jeg fortsatte kjølen ned og kom inn på blåmerket sti. Den fulgte jeg til Skauguttplassen og deretter tilbake til Limtjenn og så skogsbilvegen hjem.

User comments

  • -
    avatar

    Missing title

    Written by siroho 09.02.2012 21:38

    Stigene står på hver sin side av en meget stor stein midt i den dype kløfta. Kan ikke på noen måte tro at de stigene blir tatt bort om vinteren. Ser ikke slik ut.

    Hvis du gikk mot toppen så gikk du antagligvis ikke hele kløfta, for steinene ligger på det høyeste punktet i kløfta.

    Den ligger ca rett ned for østre topp.

    At det det er mye elg i området kan bevitnes med at en vinter så har en elg glidd og falt ned i kløfta. God lukt den sommeren.

    • -
      avatar

      Sv:

      Written by 19topper 09.02.2012 21:59

      Hvis du ser på kartet / "øyet" så ser du hvor jeg var ift GPS track`en. Tror jeg var på det høyeste punktet i kløfta, siden det var der jeg klatret opp til toppen

      • +
        avatar

        Sv: Sv:

        Written by siroho 09.02.2012 22:09
  • -
    avatar

    Stige?

    Written by 19topper 09.02.2012 19:14

    Hei, ser at du nevner noen stiger på beskrivelsen din:) Er disse borte om vinteren eller har jeg bare ikke vært på "rett" sted?

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.