Sætertinden (høyest i Harstad/Tjeldsund) på fin sti fra øst (10.06.2016)

Written by Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Start point Idrettsanlegget ved Årbogen (26m)
Characteristic Hillwalk
Duration 4h 50min
Distance 12.6km
Vertical meters 1,100m
GPS
Ascents Sætertinden (1,094m) 10.06.2016
Visits of other PBEs Sætertinden - sti fra øst (30m) 10.06.2016

Chris (Christian König) skulle komme til Evenes denne ettermiddagen, så jeg valgte en noe kort og ikke minst rolig tur. Sætertinden er også en dobbel kommunetopp, høyest i både Harstad og Tjeldsund. Været var meldt bra, for første gang på dette andre Nord-Norge-raidet, men skyene hang tungt over toppen. Følgelig forhastet jeg meg ikke opp den greie stien fra idrettsanlegget ved Årbogen, hvor jeg også hadde overnattet i bilen. Fredelig grassmatte her; virker ikke brukt de siste årene akkurat.

Fra rundt 700 meter ble det stort sett snø, og jeg tok en god pause og litt mat i le for vinden bak en stengt hytte på 760 moh; gps 33 W 556418 7608581. Skyene hang imidlertid fortsatt over toppen. Skulle jeg virkelig ikke få sikt i dag?

Fortsatte i bedagelig tempo opp vesentlig på snø. Svære stolper markerer øverste del av stien opp til den digre masta og byggene på toppen. I grunn en fordel at disse ikke var synlige, da!
Snart innhentet skodda meg, men det gjorde egentlig ikke så mye. Hadde brukt ca 3 t opp, og rusla litt omkring på toppen og venta på sikt, men det var dårlige saker.

Ville utforske NØ-egga på returen; kanskje mulig å få med seg litt klyving? Den ble etter hvert i tøffeste laget, særlig med nysnø, så jeg tok meg ned på snøflanken i øst, og returnerte på snø så lenge jeg kunne.

Like før jeg var tilbake ved bilen, lå det to unge damer ved stien med 30 meters mellomrom og grov ivrig i jorda og lette etter noe. En bil fra fylkeskommunen sto på p-plassen, og tilhørte nok disse. Lurer jammen på hva de dreiv på med...?

Sætertinden kan for øvrig visstnok også nåes på sti fra Høybakken i sørøst; kanskje kortere vei? Men stien fra øst virket å være normalruta til topps.

Sti. På snø de siste 200 hm.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.