Osdalssjøene og test av appen. (07.06.2016)

Written by tommy (Tommy Wernberg)

Duration 7h 40min
Distance 21.0km
Vertical meters 548m
GPS
Ascents Gråhøgda i Rendalen (943m) 07.06.2016 08:28
Kletten (906m) 07.06.2016 08:28

Det her skulle bli spennende tenkte jeg. Men neida...

I ulendt terreng uten dekning hadde jeg egentlig ikke forventa meg så mye. Jeg kjørte helsikring og tok spor med gps i tillegg. Og tok bilder med eget kamera.
Utover turen tok jeg litt bilder med appen. Det virka som det lagra seg inne på appen. Men... På vei hemmat fra Gråhøgda, så skjedde det et eller annet. Vet ikke helt, men mulig jeg kom borti bakoverknappen. Alt av bilder ble borte. Den sto på nulll igjen. Hadde et håp om at dem hadde lagt seg i bildearkivet på peakbook de gangene jeg hadde dekning. Men etter en sjekk nå. Nei... Ikke der heller. Så i framtiden så bør bildene lagre seg på telefonen i tillegg. Heldigvis var jeg førevar og tatt bilder utenom. Eller kanskje at dem blir lastet opp på nett når det blir dekning.
Det neste var topp-punktene. Dem fant jeg ikke ut hvordan man fikk inn. Mulig det var den dårlige dekninga som gjorde det. Men på toppene så var det relativt greit med forhold faktisk.
Jeg gadd ikke klundre mer med det, så litt mer testing må til på den siden.
Sporloggen ble jeg faktisk positivt overrasket over. Den viser ganske greit ruta hvor jeg gikk.
Så den virker som er ok.
Da jeg kom til bilen igjen så trykket jeg lagre. Var mest spent på om den kom til å lagre seg på nett. Men den forsvant fra appen tross null signal. Så jeg var mest spent når jeg kom hjem. Joda. Turen var lagra den. Med bare gps-sporet så klart.
Må nok teste appen litt mer for å bli mer vandt til den. Er jo klart at kart og toppunkter ikke kommer fram når det ikke er dekning, men bilder og gps spor burde bli foreløpig lagret på en eller annen måte.

Også var det turen da. Kletten kan man egentlig ta fra sætrene lenger sør. Sikkert kjappere og enklere. Gråhøgda er egenlig bedre å ta fra Engerdalsiden. Men turen over Osdalen gjør det egentlig verdtturen. Vell og merke så var det dårlig med tursti mange plasser, og det er tungt å gå i tørr mose og myrer. IDag så gjorde vinden susen. Begge toppene er relativt greie.

User comments

  • -
    avatar

    Litt hjelp

    Written by mortenh 08.06.2016 08:14

    Tips 1) Bruk kofferten ved god dekning før turen til å laste ned nødvendig kartutsnitt og alle PBEer i området du har planlagt tur til før turen. Da er alt med deg underveis uansett dekning (funker som en drøm pr. nå hos alle jeg har sjekket med). Står beskrevet i hjelpen hvordan du gjør det.

    Dersom du ikke har brukt kofferten på forhånd, er det tre måter å finne toppen på når du er der. Omgivelser, søk eller kartet. Skal fungere om du har h+ eller 4g...

    Bildene legger seg ikke under DCIM camera men under en mappe som heter Pictures på Android, men du må trykke på en knapp som heter OK etter at bildet er tatt for å legge til turen.

    Dersom du bruker tilbakeknappen og går helt ut av appen blir bildet borte ser jeg, det må vi forsøke å fikse på.

    Bruker du tibakeknappen for å gå ut av appen får du alltid først en advarsel med en sort tekstboks om at du avslutter appen dersom du trykker tilbakeknappen en gang til.

    Tusen takk for tilbakemelding. Den

    • -
      avatar

      Sv: Litt hjelp

      Written by mortenh 08.06.2016 08:17

      En ting til. Det bildet jeg hadde tatt og lagt til som test nå, som forsvant når jeg lukket appen, ligger i galleriet på telefonen min. Er du sikker på at det ikke gjør det hos deg? Du må som sagt trykke OK knappen etter bildet er tatt pr. nå.

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Litt hjelp

        Written by mortenh 08.06.2016 08:31
        • +
          avatar

          Sv: Sv: Sv: Litt hjelp

          Written by tommy 08.06.2016 18:46
          • +
            avatar

            Sv: Sv: Sv: Sv: Litt hjelp

            Written by tommy 08.06.2016 18:48
            • +
              avatar

              Sv: Sv: Sv: Sv: Sv: Litt hjelp

              Written by mortenh 08.06.2016 21:07
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.