Helrått til Monacofjellet (01.06.2016)

Written by uglefisk (Paal Andre Lund) GSM

Map
Ascents Monacofjellet (1,084m) 01.06.2016

Endelig var vi igjen klare for "ekspedisjon 3" etter bestigningene av Newtontoppen og Hornsundtind i april og mai. Værmeldingen så stabil ut i dette området dermed var det bare å pakke båten og hive seg ut på tur. Det tok litt over 2 timer fra Longyearbyen til Prins Karls Forland hvor vi stoppet for å se hvalrosskolonien som ligger på Poolepynten. En gjeng med slappe beist!

Hvalross-gjengen
Hvalross-gjengen

Etter en liten pitstop her fortsatte vi til Grimaldibukta hvor vi ankret opp innenfor Grimaldiholmen. Dro med oss det vi trengte av utstyr og satte kursen opp til Midtre Buchananisen og videre til Craigtoppane.

Perfekt dag med Monacofjellet.
Perfekt dag med Monacofjellet.
Midtre Buchananisen
Midtre Buchananisen

Før vi nærmest oss passet som leder opp mot en langdryg rygg kom det seilende tunge skyer som førte til ingen sikt. Vi var litt usikre på om vi skulle returnere siden vi ikke har vært i dette området før. Etter litt chitchat ble vi enige om å fortsette med et håp om å gå gjennom skylaget. Dette viste seg og være et genialt valg. Oppe på ryggen ble det igjen blå himmel. Her tok vi oss god tid med fotografering og kos. En fantastisk rygg uten vanskeligheter.

Første sikt på ryggen
Første sikt på ryggen
Stupbratt ned vestsiden
Stupbratt ned vestsiden

På toppen ble vi snytt for selve utsikten, selv om det var like flott å se skylaget under oss. Helt vindstille og Svalbard-varmt! Skifte av sokker måtte til etter blaut snø over brepartiet.
Det ble en solid pause før vi returnerte til båten og kjørte over til St. Jonsfjorden. Her ble det bålbrenning og grilling av pølser!

Tid t/r: 7 timer
Lengde: 8,2 km
Høydemeter: 1125m

Rå utsikt fra toppen
Rå utsikt fra toppen
Flott rygg
Flott rygg
Velfortjent pølsefest!
Velfortjent pølsefest!

User comments

  • -
    avatar

    Magisk

    Written by otto 03.06.2016 21:53

    Glimrende bilder hvor de færreste har satt sin fot..

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.