Tordsnose rundt (26.05.2016)

Written by PeakFloyd (Arne Magnus Fossnes) GSM

Start point Hamsevika (920m)
Endpoint Hamsevika (920m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 10h 30min
Distance 46.0km
Vertical meters 2,585m
Map
Ascents Grønnvasshøi (1,856m) 26.05.2016
Krosshø (1,857m) 26.05.2016
Nibba (1,818m) 26.05.2016
Nibba SØ (1,790m) 26.05.2016
Tordsnose (1,975m) 26.05.2016
Tordsnose S2 (1,854m) 26.05.2016

Knalltur på Strynefjellet

Endlig hadde jeg fri mens det var bra værmelding. Fikk med meg Hanne til Strynefjellet på en tur jeg hadde hatt på planen en stund.
Starta på ski helt fra veien i Hamsevika, knallhard skare de første kilometrene opp til Fremste Vikavatnet.

Skøyta over vatnet bort til starten på ryggen opp mot Grønnvasshøi. For et føre, så vidt det var litt bløtt oppå hard skare hele veien opp til Grønnvasshøi.

Siste stigningen til Nibba
Siste stigningen til Nibba

Videre lett opp til Nibba på snøryggen på høyre side. Og for en utsikt, spesielt til andre Tafjordfjell som definitivt fortjener et besøk.

Flotte Tafjordfjell
Flotte Tafjordfjell

Etter en liten matpause, bar det tilbake snøryggen ned mot sørøstre Nibba. Nydelig kjøring ned i skardet. Tok så skia på nakken, og gikk lett opp til Nibba SØ. Nå gledet vi oss til nedkjøringa til Grønvatnet, og vi ble ikke skuffet. 2 cm slush på hardt underlag, gjorde sitt til at dette ble dagens drømmekjøring, selv på mine nye fjellski.

Hanne i fint driv
Hanne i fint driv
Kan man bedre ha det?
Kan man bedre ha det?

Tordsnose

Vi skøyta så over Grønvatnet, nesten bort til bekken som kommer ned fra Femånvatnet.
Tok så på feller her, og gikk en mer vestlig, direkte tindebestigningsrute mot Tordsnose.
Vi rundet Femånvatnet på sør/østsida, og gikk rett opp ei meget bratt renne/drag(på beina), videre på høyre side av en markert rygg, før det flatet litt ut mot fortoppen på Tordsnose. Her så vi faktisk noen gamle skispor. Videre lett opp mot hovedtoppen, på stadig mindre snøfelt. Vi klarte å komme til varden uten å ta av skia.

Tordsnose
Tordsnose
Checkpoint
Checkpoint

Der fant jeg den hvite boksen med gjesteboka, og vi skrev oss inn. Og gjett hvem som var de siste som hadde skrevet seg inn?
Jo da, du gjettet riktig, Joso og Otto 16/3 2016 :-)
Etter litt mat, satte vi utfor mot østenden av Grønvatnet. Fulgte etter hvert ryggen på østdsida ned mellom Simle- og Styggedalsvatnet, og videre ned mot Grønvassbu.

Grønvassbu
Grønvassbu

Krosshø

Etter å ha passert bua, og enda litt lenger ned, satte vi på feller igjen, og forberedte oss mentalt til den siste stigningen, på 600 høydemeter, opp mot Krosshø.

På vei opp mot Krosshø
På vei opp mot Krosshø

Jeg begynte nå å kjenne at det hadde vært en lang og varm dag, og måtte sette ned farten litt, mens Hanne fortsatte i sitt vanlige tempo.

Endelig ved varden på Krosshø
Endelig ved varden på Krosshø

Etter 9,5 time på tur, nådde vi endelig den siste toppen for dagen, Krosshø. Vi pustet lettet ut, nøt utsikten, drakk de siste dråpene fra flaska, og forberedte oss siste nedkjøring. Til å begynne med, var det nydelig kjøring, etter hvert ble litt vel mye slush, og det ble vanskelig å svinge i den tunge, bløte snøen. Ble litt bedre der det flatet ut. Fant etter hvert oppoverspora våre, og prøvde så godt det lot seg gjøre, å holde høyden tilbake til bilen. Litt gjennomslagsføre var det her og der, men ikke noe problem. Ankom bilen etter 10,5 time på tur. Veldig imponerende av Hanne å gå hele denne turen på Randoutstyr.
Takk for turen Hanne

User comments

  • -
    avatar

    For en tur

    Written by mortenh 27.05.2016 22:17

    For en tur Arne Magnus. Det er noen rå turer du driver med om dagen, for alle praktiske formål i ingenmannsland, mens hordene stormer innover Flya eller opp på Ringstinder og Små og Store Bjørner.

    Skulle gjerne sett gps-sporet fra turen din opp til Tordsnose ... Hvor gikk dere?

    • -
      avatar

      Sv: For en tur

      Written by PeakFloyd 27.05.2016 22:54

      Hei Morten. Takk for det. Det er så deilig å gå i "ingenmannsland" der ingen randokjørere har ødelagt nedkjøringa med dype spor på kryss og tvers :-)

      Ruta opp til Tordsnose, hvis du ser på kartet fra skardet mellom Grønvasshøi og Nibba, så rett mot skardet mellom Tordsnosene. Vi gikk mellom Femånvatnet og den loddrette veggen på sørsida der, så runda vi en liten rygg, og rett opp et "drag" som lett sees på lang avstand, deretter på høyre side av en liten rygg som går opp mot laveste punkt mellom Tordsnosene. Tror at du kanskje ser det på bildet av nevnte topp.

      Uansett, en veldig flott tur, med utsikt til utrolig mange flotte fjell som fortjener et besøk.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.