Skogstur til Barlindhøgda (16.05.2016)

Written by mortodeg (Morten) GSM

Start point Hakadal stasjon (180m)
Characteristic Hike
Duration 6h 31min
Distance 23.2km
Vertical meters 800m
GPS
Ascents Elkollen (426m) 16.05.2016 12:22
Alethaugen (399m) 16.05.2016 13:08
Storhaugen trig.punkt (520m) 16.05.2016 14:03
Barlindhøgda (524m) 16.05.2016 14:58

Alle andre sendte skrytebilder fra fjellet, men dit kunne ikke jeg dra. Angjerd måtte også vente litt med fjellturer om dagen, men skulle farte rundt i marka, så jeg ble med, denne skyfrie pinsedagen. Angjerd avtalte at vi skulle til Barlindåsen, mens jeg avtalte at vi skulle til Barlindhøgda. Liten misforståelse der altså, som vi oppdaget når Angjerd innså at jeg hadde kjørt oss til Nittedal i stedet for Rælingen. Men ingen fare eller sure miner. Topp er topp. De er Oslomarka >100pf begge to.

Vi parkerte på Hakadal stasjon, og gikk innover. Skog og sti. Vi fant en skikkelig forseggjort gapahuk, med vedskjul og gjestebok og det hele. Siden vi drev og testa PB-appen litt, kunne vi se alt av registrerbare topper i nærheten, og her var vi like ved Elkollen. Vi gikk opp mot den, og på veien kom vi over beina i et elgbein. Like ved fant vi resten av skjelettet, minus beina. Vi tipper den hadde blitt spist av rovdyr. Ellers burde alle beina ligge på samme sted. Dessuten lå all pelsen to meter unna. Det hadde vi ingen god forklaring på. Vi lot elg være elg, og gikk til topps. Fin utsikt! Vi så Barlindhøgda, som var neste mål.

Fulgte kratt, stier og vei videre, gjorde det vi regnet med var en PB-førstebestigning av Alethaugen (men neida), og dreide syd mot Storhaugen. Der ventet store vanskeligheter i form av myr, skrenter og hoggstfelt, men vi kom oss opp. Vi regnet med varden var stusselig, og tok med et par stein vi fant på veien. Toppen hadde et forfallent fastmerke, så det var godt vi fikk startet på en varde. Mer bushing og myr, og vi kom oss til Barlindhøgda. Ingen varde der heller, men masse stein rundt toppen, så der bygde vi en koloss. Deretter ble det raskeste vei tilbake, for vi skulle begge rekke noe greier i byen. Vi bushet ned til veien, fulgte den et stykke, motstod fristelsen til å stjele et par sykler fra noen badenymfer, kom oss tilbake på sti, og endte opp der vi startet. Bra dag!

Stolt vardekreatør viser fram hvordan toppen nå lyser imot oss
Stolt vardekreatør viser fram hvordan toppen nå lyser imot oss

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.