Rundesteinen i Lindås-flåttsesongen er i gang (07.05.2016)

Written by Stigun GSM

Start point Store-Aurdal Parkering (41m)
Endpoint Samme (43m)
Characteristic Hillwalk
Duration 1h 49min
Distance 4.0km
Vertical meters 406m
GPS
Ascents Rundesteinen (424m) 07.05.2016
"Høysesong" for hagearbeide i sommervarmen som plutselig kom til Hordaland, plutselig spratt temperaturen opp i over 20+Men, fint turvær også, og klarte ikke motstå fristelsen til å stikke av noen timer for litt turgåing til nye topper i Nordhordland. Hadde sett meg ut Rundesteinen som en passende start. Tok av grusvei som svingte seg noen hundre meter nord fra E39 i Store Aurdal(gjennom 1. tunnel øst for Eikefettunnelen)og parkerte ved bom som sperret for atkomst videre inn i steinknuseområdet på Husafjellet. Gikk litt tilbake og inn på grusvei som svingte seg oppover etterhvert forbi stort bolighus på Stormyra. Som mange ganger før brukte jeg Knut Sverre(knutsverre)s GPS-spor, som ledet meg først litt sørøstover, gjennom en rødmalt port hvoretter utydelig sti ledet opp på østsiden av sørryggen mot Rundesteinen. Etter hvert tydeligere sti, eller mere korrekt; hjortetråkk, for her var ingen spor etter mennesker, bare masse klauver. Egentlig flere tråkk oppover, kunne virke som hjorten også var interessert i utsikt og pf-samling, for tråkkene kunne følges nesten til topps. Holdt vestflanken siste biten mot toppen, noe bratt her men helt uproblematisk. Truende skyer i sør, men det ble med noen få regndråper. Flotte strålebunter med "bibelsk lys" fra solen "som alltid er bakom skyen".
Utsikt mot Osterfjorden med Padøy og Hokøy
Utsikt mot Osterfjorden med Padøy og Hokøy
Smekker toppvarde reist av Knut Sverre(?)
Smekker toppvarde reist av Knut Sverre(?)

Matpakke på toppen før ned igjen med litt mer rasjonell rute enn opp. Nederst på sørryggen parti med litt ur; typisk hoggormterreng tenkte jeg; kanskje det var her Erlnd traff på hissig hoggorm dagen etter? Neste dag måtte jeg ikke uventet plukke av meg vårens første flått.

User comments

  • -
    avatar

    En ettermiddag med gråvær

    Written by Stigun 13.05.2016 13:22

    og selvstudium med prøving og feiling var det som skulle til. Hadde gjort en basal feil i lagring av turer på GPS, gikk greit å legge ut på Peakbook etter at jeg fant ut av dette! Må fortsatt berømme din tur-iherdighet; hvor mange kommunetopper er du oppe i nå, totalt?

  • -
    avatar

    Fint med GPS-spor!

    Written by knutsverre 13.05.2016 09:04

    Ser du har fått teken med å legge ut GPS-spor, Stig. Bra!! Kjekt å se at varden vår på Rundesteinen står fortsatt!

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.