Slapsesnøgjørmerace til Presteseteråsene (01.05.2016)  3

Written by RolFoto (Rune Olsen)

Start point Lavvannsmyr p-plass (355m)
Endpoint Samme (355m)
Characteristic Hike
Duration 2h 16min
Distance 8.6km
Vertical meters 382m
GPS
Ascents Presteseteråsen Vest (570m) 01.05.2016
Presteseteråsen Øst (570m) 01.05.2016

Vestfold pf>100m 58/68 og 3/3 idag.

Etter gjørmeracet til Storås i Sande ville jeg friste en tur til Presteseteråsen. Kunne jo bare bli bedre :-) Parkerte ved enden av bomveien i underkant av Kabretta. Gikk oppover nok en gjørmevei med et tynt lag slapsesnø oppå. Glatt og lite grep. Etterhvert som høydemetrene ble forsert ble det mer og mer snø. Fulgte blåmerket sti. Oppe ved Montebello lå det godt med snø, minst 10 cm dyvåt snø, ofte over et lag med gjørme selvfølgelig. Innimellom nådde snøen godt opp på beinet, djup og tung snø. Litt surrealistisk til å være 1.mai og Vestfold vi snakker om.
Videre ned over blaute myrområder før jeg kom ut på ubrøytet vei. Fulgte denne et stykke, med uante mange "glipptak", før jeg brakk rett av mot Presteseteråsen Øst. Opp til postkasse og videre til Presteseteråsen Vest for velfortjent lunsj og nye krefter.
Tipper det lå jevnt over 15-20 cm snø her oppe idag. Gadd/orket ikke surre rundt i blautsnøen, så valgte å gå omtrent samme vei ned som opp. Glatt nedstigning kan man vel si. Stoppet innom Montebello (utsiktspunktet) på veien. Fysent glatt nedseiling fra Montebello. Var sliten når jeg ankom bilen....tok en sigarillos og sa takk for idag :-)

Eehe...terningkast tre!

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.