Puttåsen pluss to Haukåser (23.04.2016)

Written by angjerd (Angjerd Amb)

Start point Lindeberg T-bane (176m)
Endpoint Ulsrud T-bane (198m)
Characteristic Trip by foot
Duration 3h 53min
Distance 9.3km
Vertical meters 415m
GPS
Ascents Haukåsen (357m) 23.04.2016
Lille Haukåsen (330m) 23.04.2016
Puttåsen (363m) 23.04.2016

Fra t-banestasjonen på Lindeberg er det ikke lange biten på gangvei/bilvei (forbi noen boligblokker) før man kommer seg inn i Østmarka. Det går blåmerket sti hele veien forbi Grønlia, over Puttåsen, videre over Haukåsen og Lille Haukåsen via Hauktjern og ut til Ulsrud t-banestasjon. Lettgått skogsterreng, stort sett uten vidstrakte utsikter, men med mange bra trær, røtter og steiner.

Fra stien mellom Grønlia og Puttåsen.
Fra stien mellom Grønlia og Puttåsen.
Det store, flate platået på toppen av Puttåsen.
Det store, flate platået på toppen av Puttåsen.

Ikke noe snø igjen i disse deler av marka nå i slutten av april, og helt fint joggeskoføre. Altså stort sett tørt. Det var kaldt nok i lufta til at dagens bygevær produserte snø, men det la seg ikke. Toppen av Puttåsen gjorde ikke stort ut av seg - det høyeste punktet var på en langstrakt flate med granskog på alle bauger og kanter. Omlag halvannen kilometer etter Puttåsen dukket Haukåsen opp. Der var det mulig å se ut til fjorden, for hele toppen bestod av en diger hogstflate. En ny kilometer og så var man borte ved Lille Haukåsen, som var litt som Puttåsen - skogkledd og

Bygevær over Haukåsen.
Bygevær over Haukåsen.
Haukåsen - en slags hogstflate med en antennedings oppå.
Haukåsen - en slags hogstflate med en antennedings oppå.

utsiktsløs. Jeg stusset litt over at det var så lite folk i Østmarka, men da jeg kom ned til Hauktjern åpenbarte de seg. Mange turgåere i alle aldere og en god del aktivitet på klatrefeltet. Sesongen er åpenbart i gang. Etter Hauktjern var det bare å følge grusveien ut til parkeringsplassen bortenfor Østmarksetra og fortsette langs veien ned til t-banen på Ulsrud. Fin luftetur.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.