Melhusklumpen og Solemsklumpen. Alene. (23.04.2016)  3

Written by Morsk (Morten Skoglund) GSM

Start point Lasssatden (170m)
Endpoint Lassatden (159m)
Characteristic Jogging
Duration 2h 42min
Distance 7.1km
Vertical meters 563m
GPS
Ascents Melhusklumpen (392m) 23.04.2016
Solemklumpen (397m) 23.04.2016

I dag var det igjen tid for Fosen. Jeg var litt spent på om det var igjen mye snø, men det var nokså greit og få steder jeg måtte vasse. De stedene jeg måtte til pers var det bare snø til opp på knærne. Det lå imidlertid en 2-5 cm nysnø over det hele.

Det var en fin parkeringsplass på enden av vegen der jeg startet turen. Greit å jogge oppover til å begynne med. Det ble litt bratt et lite stykke på midten, men det var helt greit. Siste stykket mot toppen ble jeg overrasket av et par dype søkk som måtte forseres. Dette var ei helt grei rute til topps, men det hadde nok vært litt raskere å gå opp der jeg gikk ned igjen.

Nedover fra Solemklumpen gikk jeg nesten rett imot Melhusklumpen. Krysset vegen og bekken som nå var litt stor og veldig kald. Får imidlertid raskt varmen i føttene igjen når jeg bruker ullsokker inni o-skoa. Greit oppover i lia selv om det blir litt trangt, tett og kronglete opp siste stykket opp mot ryggen. Siste stykket opp mot "topplatået" var greit. "Topplatået" var derimot ikke greit med to kraftige søkk som måtte krysses. Tungt og surt fordi jeg nå begynte å bli sliten. Endelig var jeg på toppen med en liten hvil før jeg satte kursen nedover mot bilen igjen. En helt grei 2,5 timers tur dette her.

Solemsklumpen med en del nysnø etter de siste dagers snøvær.
Solemsklumpen med en del nysnø etter de siste dagers snøvær.
Varden og skiltet på Solemsklumpen med Melhusklumpen som en hvit kuppel i det fjerne.
Varden og skiltet på Solemsklumpen med Melhusklumpen som en hvit kuppel i det fjerne.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.