Stasnibb og Husefjell (17.04.2016)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Husefjell (394m) 17.04.2016
Stasnibb (443m) 17.04.2016
!
Flott utsikt over Lunde
Flott utsikt over Lunde

Etter en fantastisk gospelgudstjeneste med over 70 sangere på plattformen var vi veldig klar for tur. Ville ha litt utsikt og sti i dag og valget falt da på Lunde.
Fulgte beskrivelsen fra UT.no og "Lunde ti på topp" Tok av fra Fv 109 og så Pershaugvegen, etter ca 650 m til høyre på en skogsbilvei, der ser du bommen. Parkerte ved bommen. Gikk oppover veien og tok til venstre i første veikryss, så rett frem til vi så et kryss med en rød trekant og blåmerking. Fulgte blåmerkingen helt opp til toppen. Fint å gå oppe på toppen og se ned høyre og venstre mens man går. Fra toppen er det fin utsikt over flere tjern og langt inn i nabokommunene på ene siden og over bla. Lunde på andre siden. Sake på toppen av STASNIBB. Liten pause her før vi gikk ned samme vei.

Startstedet fra Nome pukk.
Startstedet fra Nome pukk.
Klar for enda en tur og kjørte derfor ut igjen på hovedveien og tok av på Drangedalsvegen og opp på flaten der Nome pukk ligger. Der er en stor parkeringsplass og informasjonstavle om Husefjell ved veien. Her er det to godt merkede løyper, den ene rød og den andre blå. Begge starter med en bratt motbakke, før de deler seg. Gikk opp den røde løypen og ned igjen den blå. Jevn stigning oppover til østtoppen.
Østtoppen
Østtoppen

Liten drikke og fotopause her før vi gikk videre bortover svabergene til toppen. Kaffe og niste. Denne turen var utrolig variert og vi ble veldig overrasket over kontrasten fra Stasnibb. Jevn stigning oppover i skog og lyng før en kommer på toppen og går på masse svaberg, litt myr og fin sti. Her oppe på platået ligger det også flere koselige små tjern. På toppen av HUSEFJELL har du panoramautsikt over bla Lifjell og Skorgetoppen i tillegg til utsikt over Lunde og Vealøs osv. Ned igjen blå løype, som er litt mindre bratt. Fin topp vi kan tenke oss tilbake til

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.