Hverdagstur nr 60 (04.04.2016)  5

Written by 19topper (Tor-Arne Paulsen) GSM

Start point Gavelstad (109m)
Characteristic Hike
Duration 3h 08min
Distance 10.6km
Vertical meters 354m
GPS
Ascents Tyriåsen (449m) 04.04.2016 13:11
Visits of other PBEs Tyriås utsiktspunkt (440m) 04.04.2016 11:13

Hverdagstur nr 60

Nok en dag går mot slutt. Den gjør jo det...ofte gjør de det :) ... raskere en du klarer å si Fjordland. Da er det godt å vite med seg selv at en har gjort det..vært på tur...opplevd det ingen andre noen gang har sett eller hørt..akkurat DEN lukten av vår i luften, DEN lyden av trær som knirker, DEN haren som løper nøyaktig DER og fortsatt med vinterdrakt på..Hakkespetten som hakker etter mat i en gammel tyri busk, orrfugl spiller under den lille åsen du har kommet opp på, og var målet ditt for turen i dag. Eller du ville bare kjøre en knallhard bakkeintervall..!!
Uansett det er da livet er der..det er da hverdagen blir 10 ganger bedre.

Hverdagens krav og etterspørsel gnager på samvittigheten. Det er så mye som skal gjøres, hentes, leses, jobbes, trenes....MYE... OG akkurat da, når den følelsen kommer snikende, det er da det er viktigere enn noen gang, å komme seg ut på tur!!! Den trenger ikke være lang, men den må gjerne være det...ingenting er bedre en det.
Det viktigste er at alt snur ila den turen, ja det har tendens til å gjøre det. Og jo oftere turen tas, jo oftere hjelper det.

Men hvordan får en til dette da? Ja det svaret er det MANGE som har funnet..og svarene er like forskjellig som de som finner dem. Noen så foskjellige som planetene Mars og Venus, mens andre er ganske like. Det er som gruppa Vamp synger..berre fuglane vett. Uansett, så lenge det virker, må en berre være happy.

I ett travelt samfunn er det mange sosiale medier som lokker om løsninger for å lure tidstyven. Apper, coaching, private trenere osv. MEN en hjelp er det du leser på nå!! Peakbook.org er ett fantastisk hjelpemiddel for å planlegge turer, bli motivert av andres turer, lære av andres feil, gledes over de som når sine mål, finne ut om en kan sykle, padle, gå eller må kjøre for å komme til starten på en tur, ja eller ta bussen om du bor i byen...ja, jag har til og med hørt om de som finner kjærligheten her inne.

Som "fjellsamler" bruker jeg toppene som mål i hverdagen. Og det finnes topper i hele landet vårt, og derfor en mulighet for alle sammen. Kommune, fylkes eller nasjonale lister kan registreres, og vips har du ett evigvarende prosjekt satt igang. Eller du kan lage egne lister, og dele de med venner, kollegaer på jobb,treningspartnere eller familie. La konkurransen starte!:-D

Mulighetene er mange, og la deg ikke stoppe av dårlig vær, tåke eller solskinn. Alt har sin sjarm.

Her er link til listene du kan samle på :

NORGE

For konkurransemenneske er det ett himmelsk eldorado her inne, på hvem som har gått lengst, vært høyest, gått oftest, flest forskjellige steder osv...:

RANKING

Og om du ikke skulle hverken samle på topper, ha konkurranse basiller i blodet, ja så kan du bruke oss for å skrive om turene dine/ familie / eller andre. Ta bilder, og dele dette med alle andre og være en motivasjon for den neste som sitter i sofaen og har lyst. Her inne er det MYE vakker natur, mennesker, venner, tur-makkere, og ja nesten hva hjertet måtte ønske.

Hverdagstur vinter
Hverdagstur vinter
Hverdagstur Natt
Hverdagstur Natt
Hverdagstur DNT hytter
Hverdagstur DNT hytter
Hverdagstur Marka
Hverdagstur Marka
Hverdagstur stranda
Hverdagstur stranda
Hverdagstur Byen
Hverdagstur Byen
Hverdagstur med Hund
Hverdagstur med Hund
Hverdagstur Nord-Norge
Hverdagstur Nord-Norge
Hverdagstur i tåke
Hverdagstur i tåke
Hverdagstur med 1 barn
Hverdagstur med 1 barn
Hverdagstur med venner
Hverdagstur med venner
Hverdagstur med 3 barn
Hverdagstur med 3 barn
Hverdagstur med Bål
Hverdagstur med Bål
Hverdagstur... :-D :-D :-D
Hverdagstur... :-D :-D :-D

men i dag var det Hverdagstur til Tyriåsen...tåke og sny...men flott læll

Hverdagstur til trollskogen.....
Hverdagstur til trollskogen.....

God tur!!

User comments

  • -
    avatar

    Kloke ord

    Written by mortenh 05.04.2016 10:22

    Kloke ord fra en formodentlig klok mann!? :-)

    I tillegg var det en snasen miks av ulike bilder som jeg syntes viser turlivets mange fasetter på en kjempebra måte.

    En skikkelig "feelgood" bildeserie!!!

    • -
      avatar

      Sv: Kloke ord

      Written by 19topper 05.04.2016 10:59

      He he..godt å høre :-D

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.