Flakkshøa. Alene. (22.03.2016)  3

Written by Morsk (Morten Skoglund) GSM

Start point Hytta (874m)
Endpoint Hytta (853m)
Characteristic Backcountry skiing
Duration 3h 05min
Distance 15.0km
Vertical meters 321m
GPS
Ascents Flakkshøa (1,088m) 22.03.2016

Vi er på hytta og jeg har lyst til en liten kort tur for å slappe av etter jobben med å gjøre hytta klar; få varer på plass, måke veg til skålen og dassen, lage hull på isen til vann og frakte vannet opp til hytta, fyre opp skikkelig slik at hytta blir så tørr som mulig osv osv. Ikke så mye, men det blir mer og mer slitsomt år for år.

Det er fremdeles igjen 100-m-topper i nærheten av hytta så i dag tenkte jeg på Flakkshøa. Den er faktisk den første i Nord-Fron som er den kommunen hytta ligger i. Ikke den mest spennende turen, men helt grei; to km sør-østover Furusjøen til utløpsoset hvor Frya begynner, deretter to km nedover langs Frya og deretter to km opp mot Flakkshøa. Alle delstrekninger på ei felles rett linje. Hjem igjen på omtrent samme rette linje. Jeg trodde jeg var kjent i dette området, men jeg ble overrasket over hvor mange hytter og bilveger det var sør for Furusjøen.

Dette var en kjapp tur i nokså fint vær, ingen store overraskelser og brukbart føre.

Utsikt sør-østover, nedover Frydalen, fra Flakkshøa. Det er vel Muen på Ringebufjellet vi ser som en tydelig hvit og lys trekant langt i det fjerne.
Utsikt sør-østover, nedover Frydalen, fra Flakkshøa. Det er vel Muen på Ringebufjellet vi ser som en tydelig hvit og lys trekant langt i det fjerne.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.