Steingardås og Torsberg (19.03.2016)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Steingardås (116m) 19.03.2016
Torsberg (140m) 19.03.2016

To korte turer med god utsikt.

Utsikt fra toppen
Utsikt fra toppen

Kjørte inn til Knardalsstrand i Porsgrunn og fulgte skiltene merket Statkraft oppover bakkene. Parkerte der stien til Steingardås startet og gikk opp på toppen. Litt problemer rett før toppen, da der lå kraftledninger som var ramlet ned på bakken. God utsikt. Gikk oppover gjennom fin eikeskog. Samme vei ned.

Utsikt østover over Porsgrunn og fjellene bak
Utsikt østover over Porsgrunn og fjellene bak
Kjørte opp til "kraftverket" og parkerte der. Gikk innover veien og tok merket løype opp på Torberg. Varde på toppen. Flott utsikt ca 180 grader. Om du lukker øynene for utsikten over Hærøya, er det nydelig utsikt over Gunnerkleivfjorden, Porsgrunnselva/Skieneselva, Porsgrunn, Vestre og Østre Vealøs, alle Porsgrunnsfjellene på østlig retning og til og med over til Skrehelle og Blåfjell, vestover utsikt over mange åser og kunne til og med skimte en liten bit av Lifjell. På toppen der er også en del gamle stellinger fra krigen eller noe? I alle fall en del murer.
Utsikt sørover og over båten Kristen fulgte med til kai på Hærøya.
Utsikt sørover og over båten Kristen fulgte med til kai på Hærøya.
Mens Kristen fulgte med på en stor lastebåt som ble slepet til kai på Hærøya, utforsket Liv "toppen" vest for Torberg og fant fin utsikt over Svanevik og Herre. Vi kosa oss med appelsin, kaffe og niste.
Utsikt vestover
Utsikt vestover

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.