Høgegge/Vennisfjellet (15.03.2016)

Written by PeakFloyd (Arne Magnus Fossnes) GSM

Start point Slettefjellvegen (695m)
Endpoint Slettefjellvegen (695m)
Characteristic Randonnée/Telemark
Duration 6h 43min
Vertical meters 1,515m
Map
Ascents Høgegge (1,643m) 15.03.2016
Vennisfjellet (1,776m) 15.03.2016

Starta fra Høre, der Slettefjellvegen går opp fra Høre. Fulgte den vanlige ruta opp til de første hyttene på venstre sida. Kryssa elva der, og fortsatte oppover i bjørkeskogen. Varmt var det, fryktelig varmt, og en del steder var det gjennomslagsføre. Hadde trodd at nattekulda hadde laga skara, men det var jo varmere jo høyere jeg kom. Prøvde å komme meg bort i Heensåni så fort som mulig, og der var det fastere. Fulgte denne så oppover til det flata ut, og dreide til venstre mot min vanlige rute opp sørryggen på Møsåkerkampen. Her dukka det opp en forskremt haraskalle fra ei hule under en stein, lurte nok på hvem jeg var, før han forsvant i full fart.
jeg fortsatte så den vanlige veien øst for tjednet sør for Vennisfjellet, og opp på ryggen. Tok av fellene her, og kjørte ned mot Geiteskinnstjednet, i myk, våt snø. På med feller igjen og opp på Høgegge. Her ble det en lang pause i sommerværet, uten lue og votter.
Fin kjøring i vårslush tilbake samme vei. På igjen med feller ved tjednet, og så oppover mot storvarden på Vennisfjellet. Av med feller igjen og etter en matbit, bar det tilbake, samme vei som opp. Nå begynte det å blåse litt mer, så votter og lue måtte på. Ned igjen ble det ikke så bra kjøring, det var delvis gjennomslagsføre. Men, jeg hadde fått med meg en ny Vangstopp, så da var jeg fornøyd.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.