Eltdalen i knallvær. (Trysilknuts verden) (27.02.2016)

Written by tommy (Tommy Wernberg)

Duration 4h 49min
Distance 20.0km
Vertical meters 732m
GPS
Ascents Nord for Eltdalsskardet (1,148m) 27.02.2016
Kampflåhøgda (1,208m) 27.02.2016
Storelthøa (1,202m) 27.02.2016

Litt sånn delvis planlagt. Jeg fikk ikke med meg noen denne dagen,så da var det å traske sjøl.
Dro fra Leiret 0730.

Inn Eltdalen koster bommen nå 80kr. Har sett litt på andre turrapporter, og det forundrer meg at folk bare går på Kampflåhøggda. Tar dem ikke lange tiden å ta med de to andre i nærheten.
Men uansett..
Minus 14 og sur vind. Var litt spent. Det var også varslet mildere utover dagen.
Siden jeg ikke var kjent, så gikk jeg litt på måfå. Men det gikk bedre enn forventet. Bakglatte ski, så fellene kom på relativt raskt. Hadde ikke tatt med smøring. Men det spilte ingen rolle.
Gikk retning opp et skar. Viste seg at det egentlig var ganske lurt. Så slapp jeg å gå rundt. Skia satt som klistra opp, og jeg sank relativt lite oppover. Så føre utenfor oppkjørte løyper var jo bare helt herlig.

Oppe på Eltdalsskaret var det fortsatt surt. Brukte ikke lange tiden her før jeg gikk videre. Men her gjorde jeg dagens største brøler. Jeg lot fellene sitte på. Ikke at det spilte noen rolle. Det gikk faktisk greit nedover. Men kunne godt ha tatt dem av. Vært litt brattere, så er det vell greit. Dem bremser jo litt også.

Det går en delvis oppkjørt løype rett nedenfor Kampflåhøgda. Så det er relativt enkelt å kommehit på ski også. Siden jeg hadde fellene på, så bonna jeg på oppover. Siden formen ikke er på topp, så blir det jo fin intervaltrening.
Oppe på toppen, så blåste det fotsatt surt. Satte meg bak varden og tok meg litt kaffe og vann.

Det her hadde jo gått over all forventning. At klokka ikke var så mange, og jeg allerede hadde tatt to topper.. Hmm.. Prøve den siste som jeg hadde i tankene? Joda.. Jeg bestemte meg for å gå mot Storelthøa, så fikk jeg se ann. Av med fellene, og bonne på nedover.
Vell nede, og på løypa igjen, så fulgte jeg den litt, før det var på tide å ta av mot toppen.
Men da var det på med fellene igjen. Det er noen grensepinner på veien oppover der. Som var isete, og naturen selv hadde skapt noen artige kunstverk.


Vell oppe. Trodde jeg før jeg så på gps`en... Så var det å labbe videre. Det er vell delvis flatt på Storelthøa. Men punktet ligger i nordenden. Men jevnt over..
Også.. Endelig på punktet til gps`en.
Noen bilder og deretter gå videre. Det var litt surt enda, og hadde liten lyst til å stoppe der. Tok av fellene, og seilte langs siden nedover til jeg kom til den oppkjørte løypa nedenfor på sørsiden. Da var det egentlig bare å følge den til bilen igjen.
Jeg hadde ikke sett noen folk før jeg var på vei opp til Storelthøa. Men på vei nedover fra toppen, så hadde det begynt å myldre mer rundt om i løypene. Stoppet å pratet med flere.
Mange hyggelige folk som har hytte i Eltdalen.

Vell nede i bilen, så var det på tide med mat og kaffe før enn vendte snuta hjem. Vurderte en annen topp også som ikke var så langt å gå til. Men den fikk være til en annen gang.
Det skal også sies at jeg brukte vanlig langrennski, siden jeg ikke har noe annet. Men det funka da det også.
Start date 27.02.2016 09:31
(UTC+01:00)
End date 27.02.2016 14:21
(UTC+01:00)
Total Time 4h 49min
Moving Time 4h 03min
Stopped Time 0h 45min
Overall Average 4.1km/h
Moving Average 4.9km/h
Distance 20.0km
Vertical meters 731m

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.