Bjølla erstattet Tøftfossen (06.02.2016)

Written by SturlaS (Sturla Sandvei) GSM

Map
Visits of other PBEs Brudgomsbjølla (860m) 06.02.2016

Victoria var ivrig på mer isklatring før turen går nordover for halvårskurset i Henningsvær. Kongsvollfossen har begge gått flere ganger men Tøftfossen var en passende utfordring.

Halvtidlig start fra Melhus slik at vi var garantert dagslys ved ankomst Drivstua. Fossen ble nøye studert i kikkert fra E6 og det så dessverre ut til å være en del snø i skavlen på toppen av fossen. Ingen hadde dagsformen helt inne så da valgte vi å ta en kortere tur etter å ha vurdert føre, terreng, vær og dagsform (filter 2).

Vi kjørte opp til Bjølla der vi klatret litt forskjellige varianter, men jeg måtte ta skarpenden hele vegen.. Problemet med Bjølla er at bunnen av første taulengde er et stort hull der all fallende is havner nedi. Dessverre fikk Victoria en isklump i ansiktet men det gikk heldigvis bra!

Fordelen med Bjølla er at det er så mange rutevalg oppover. Bakdelen er at den som sikrer først får all fallende is nedi gryta.
Fordelen med Bjølla er at det er så mange rutevalg oppover. Bakdelen er at den som sikrer først får all fallende is nedi gryta.

Etterhvert kjørte vi ned til parkeringa under Kongsvollfossen og tok lunch.

Planen var å prøve noen islinjer Victoria hadde sett lenger nede i dalen men til tross for leting klarte vi ikke helt å finne dem igjen. Vi vurderte både Nybegynnergjelet og Nestasvollen men endte opp med å ta en tidlig kveld.

Vi vurderte flere iser nedover Drivdalen men det endte med en tidlig retur denne gangen.
Vi vurderte flere iser nedover Drivdalen men det endte med en tidlig retur denne gangen.

Neste sesong blir det nok mer kamp om å gå i led etter grundig skolering i alle klatringens variasjoner på NN Klatreskole. Den som hadde vært ung...!

User comments

  • -
    avatar

    dritvær?

    Written by kobbenes 06.02.2016 23:36

    eller andre grunnar til bail?

    eg mista ein skrue oppi tøftfossen førre helg. om du har tenkt deg opp igjen, og mot alle odds skulle finne ein petzl laser speed light, så gi ein lyd ;-)

    • -
      avatar

      Sv: dritvær?

      Written by SturlaS 07.02.2016 10:03

      Vi studerte toppen i kikkert fra E6. Det var nok bra med vind der så vi hadde litt problemer med å se veldig godt men det har helt klart bygd seg opp en bra skavl på toppen. I kombinasjon med litt uggen form ble det derfor creagging på Bjølla i stedet.

      Skal følge med om vi drar opp senere i vinter.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.