Svartflogheia og Eikelifjellet (29.11.2015)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Eikelifjellet (260m) 29.11.2015
Svartflogheia (260m) 29.11.2015
Endelig ny tur igjen etter mye jobbing og Julemarked i kirken med alt som følger med på det, når en en engasjert, 1.søndag i advent og fint vær, så etter at vi fikk med oss første adventsmøtet kl 10:00 i kirken, styret vi hjem for å skifte klær og gå på tur.
Kjørte inn forbi Kilebygda til skogsbilveien som går inn til Vellomvannet (Vellomvannveien) og parkerte ved bommen. Gikk inn grusveien forbi en hytte med 2 uthus og forbi det lille vannet som ligger på høyre side etter hytten. Tok så første traktorveien til venstre oppover. Etter hvert gikk den over i en vei der det har kjørt en hogstmaskin. Fulgte denne veien nesten helt opp bakken og da er det lurt å gå inn til høyre der det er laget en plass for tømmer (bare rot der nå), der starter en sti som du kan følge helt opp på toppen.
Toppen av Svartflogheia
Toppen av Svartflogheia
Triggerpunkt og grensestein mellom Drangedal og Skien på toppen av Svartflogheia. Det blåste kaldt, så her ble det bare foto og en brødskive før vi gikk ned igjen.
Beina i Drangedal, rompa i Skien.
Beina i Drangedal, rompa i Skien.
Kjørte tilbake forbi Gisholt og gikk inn den første bomveien til venstre etterpå. Gikk den glatte grusveien til endes ved en bro. Fulgte da traktorveien på høyre side av bekken oppover. Fulgte denne til den faltet ut og svingte over myren/"dalsøkket" til venstre. Her kan du følge veien videre til venstre og oppover, men fulgte stien rett opp lien og traff "veien" igjen der den endte. Fulgte stien videre gjennom glissen oreskog. Fikk nesten vestlandsfølelse oppover her. Gikk rett på en mobilmast og tok til venstre der. (På vei ned skrådde vi nedover slik at vi ikke passerte masten). Traff på et flott og skummelt troll rett ved masten.
Trollet vi traff ved mobilmasten på vei til Eikelifjellet.
Trollet vi traff ved mobilmasten på vei til Eikelifjellet.

Var igrunn mye fin gammel oreskog på denne turen. Toppen av Ekelifjellet er ikke mye å skryte av, men går du til venstre og ut på kanten får du en del utsikt.
Toppen av Eikelifjellet
Toppen av Eikelifjellet
Fant oss en fin plass å sitte der og kosa oss med niste, kaffe, nøtter og sjokolade. Kom ned igjen til bilen 15:30 og da var det begynt å skymre. Ikke lange dager nå i adventstiden.
Mange spennende gamle terær på vei til Eikelifjellet.
Mange spennende gamle terær på vei til Eikelifjellet.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.