Klatring på Tverråsen i Drammen (25.10.2015)

Written by 500fjell (Sondre Kvambekk) GSM

Characteristic Alpine climbing
Map
Ascents Tverråsen (539m) 25.10.2015

Søndagen opprant med nydelig høstvær, så jeg og Johan var giret på mer klatring på drammensgranitt. Vi ville sjekke ut Tverråsen i Finnemarka, et felt som visstnok skulle være en skjult perle. Bjørn-Even og Lee ble også med, men reiste inn litt tidligere på dagen.

Tverråsen kommer til syne.
Tverråsen kommer til syne.

Kjørte til Landfalltjernet (bomveg) og trasket innover på grusvei i retning Tverken. Etter å ha gått rundt 2,5 km kom vi til Steinkjerringa. Herfra gikk vi nordøstover langs en sti til vi kom til den mest åpenbare klatreklippen. Tverråsen strekker seg langt, og dette er kun en brøkdel av klatremulighetene som finnes her. Sektor Bryllupsveggen og Simpson var der vi stort sett holdt oss til. Omtrent alle rutene er naturlig sikret.

Ruta "I egne fotspor" (7+). Til venstre går superklassikeren "Karaokeklatreren" (8/8+).
Ruta "I egne fotspor" (7+). Til venstre går superklassikeren "Karaokeklatreren" (8/8+).

For en klippe! Dette er jo Bohuslän i miniatyr! Startet med å klatre ruta ”Spiderpig” (6). En lang og flott rute som følger to tydelige riss avbrutt med en travers i takoverheng. Avsluttes med uttopping og en fantastisk utsikt vestover! Johan prøvde å følge, men merket at fingrene var såre etter gårsdagens tur. Likevel koste han seg med å få være ute i naturen og sikre. Rappellerte derfor ned igjen fra et tre og rensket ruta for sikringer.

Fin hvil.
Fin hvil.

Neste rute jeg ville prøve var ”I egne fotspor” (7+). Ruta går gjennom noen markante overheng og så virkelig mektig ut. Valgte å prøve ruta på topptau. Derfor gikk jeg på oversiden (via en kløft litt lenger til høyre og gjennom en liten hule) og brukte en del tid før jeg fant toppankeret til ruta. Måtte først rappellere ned til toppankeret før jeg kunne lage et topptaufeste. Satte tre styreforankringer siden ruta traverserer en del mot venstre.

Solnedgang fra toppen av "Pampevelde" (6).
Solnedgang fra toppen av "Pampevelde" (6).

En skikkelig kul rute! Gikk alle flyttene, men måtte ta et fall i den siste overhengende traversen. Hadde jeg visst det var en jug kun to flytt senere skulle jeg klart det. Velsikret og fin klatring med jamming og layback. Er man lang nok finner man noen hviler her og der i tillegg. Denne ruta skal jeg prøve på led neste gang jeg kommer hit.

Tida gikk fort, og dagslyset varer ikke evig om dagen. Derfor rakk jeg kun en rute til ”Pampevelde” (6) som også var superfin. Så var det på tide å returnere. På vei hjem møtte vi Øyvind Br med bikkja Pia som hadde overnattet på Kampenhaug. Trivelig selskap!

Takk for turen! :)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.