Blåfjell og Håkastulfjell i Luksefjell (23.10.2015)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Blåfjell i Skien (674m) 23.10.2015
Håkastulfjell (694m) 23.10.2015
Toppen av Blåfjell
Toppen av Blåfjell
Kristen ukependler for tiden, så det er kun i helgene vi kan gå på topper. I dag var det fint vær og vi var klar for Luksefjell. Hadde blinket oss ut Blåfjell og Høgvollane. Startet ved bommen der veien går inn til Jonssetær. Gikk opp i høyre kanten av hogstfeltet, som går rett opp fra bommen. Videre på skrå til høyre opp til Blåfjell. Gikk på en blanding av dyretråkk, stier, gamle traktoveier/hogstmaskinveier og skiløype og litt villgåing. Fant en grie vei opp og fulgte GPS-sporet ned igjen også. Satt og spiste maten vår på BLÅFJELL, litt til høyre for toppen, med utsikt over et fint vann og Vealøstårnet i det fjerne.
Her spiste vi nisten vår
Her spiste vi nisten vår
Utsikten var fin her oppe, her er i en retning.
Utsikten var fin her oppe, her er i en retning.
Kjørte så til Åmot, og parkerte der Eiangenveien startet. Gikk oppover grusbilveien til vi kom til en traktorvei som gikk til venstre over elven. Se bildet av stedet vi tok inn, på 19 topper sin beskrivelse. Fulgte traktorveien oppover et stykke til vi så en sti til høyre. Den stien gikk på en gammel kjerrevei, men endte i et hogstfelt. Tok sikte på å gå oppover og runde fortoppen på venstre side. Kom etter hvert inn på en traktorvei/løype med orange plastband hist og pist. Etter en liten myr på venstre side, skar vi opp bakken til høyre og gikk oppover og prøvde å holde litt til venstre mens vi gikk på dyretråkk. Oppe på toppen, gikk vi frem til hovedtoppen på HÅKASTULFJELL. Den er OK med trigomipunkt og er formet som en liten rygg. Noen steiner er samlet på toppen. Men fortoppen har bedre utsikt.
Toppunktet
Toppunktet
Ned igjen gikk vi, ca som Roger, ned den bratte østsiden. Kom etter hvert inn på dyretråkk og en sti med orange plastband hist og pist der også. Hvor den stien med plastbåndene forsvant, vet ikke vi, men vi kom greit ned til veien likevel. Kom ned ca der en traktorvei tar av på motsatt side av grusveien. Gikk så grusveien ned til bilen. Veldig fornøyd med to topper i dag, fint vær og god trim!
Mur i bekken. Er det for å stenge for flom?
Mur i bekken. Er det for å stenge for flom?

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.