Snyfjellet & Nonsbu (20.09.2015)

Written by Bekki (Rebekka Holmgaard)

Start point Tønsvika (18m)
Endpoint Tønsvika (18m)
Characteristic Hike
Duration 5h 05min
Distance 22.0km
Vertical meters 804m
GPS
Ascents Snyfjellet (486m) 20.09.2015
Visits of other PBEs Nonsbu (280m) 20.09.2015
Tønsvik p-plass (7m) 20.09.2015

Idag hadde æ lyst på langtur uten alt for bratte stigninger. Valget fallt på Ti på Topp-turen Nonsbu, og da kunne æ jo likevel ta en tur opp til Snyfjellet (pf>100) når æ allikevel var så nært. Så bare å pakke sekken å kjøre ut til den store parkeringsplassen i Tønsvik.

Turen startet på stor vei tillpasset til biltrafikk, men veien blei etter kvert smalere og smalere og blei til en sti. Godt skiltet mot Nonsbu i veikryss. Rimelig vått etter regnet igår, men det var godt om planker å gå på over myrmarken, og en ordentlig bru for å krysse elva et sted.

Flott høstvær
Flott høstvær
Bru over elva
Bru over elva

Ifølge kartet på PeakBook sku det gå en liten sti opp til Snyfjellet fra stien til Nonsbu. Sia æ ikkje fant stien tok æ av mot fjellet omtrent der det var markert på kartet at den sku være og gikk opp offroad. Dårlig sikt pga tåke, så æ navigerte etter en dårlig gps på mobilen og fant til sist det æ trur e toppen. Men for sikkerthets skyll tok æ en tur runt til alle små topper sånn at æ var sikker på at noen av dem var den riktige toppen :) Så en litt meir direkte tur ned mot stien til Nonsbu, kor det fortsatt var god markering heile veien frem til Nonsbu-hytta. Kort pause for vann, frukt og sjokolade, og så tok æ turen tilbake til Tønsvika.

Toppen på Snyfjellet
Toppen på Snyfjellet
Hytta ved Nonsbu
Hytta ved Nonsbu

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.