Törvikenuten & Vesoldo (12.09.2015)

Written by samasplund (Sam Asplund) GSM

Map
Ascents Tørvikenuten (1,028m) 12.09.2015
Vesoldo (1,046m) 12.09.2015

Marie hadde hört av Charlotte (og Sondre) at de hadde teltet på toppen av Vesoldo og at det hadde värt toppen (på toppen). Så hun var veldig gira på å gjöre det og jeg hadde ikke noen sterke motargumenter for å få plukket mitt andre 1000+ fjell noensinne (og tredje hvis en regner Törvikenuten).

Så vi kjörte til Norheimsund, gikk litt på torgdagen (som vi oppdaget av en slump) og fikk kjöpt litt bröd, eplemost og hversin pölse.

Kjörte videre mot Törvikbygd og ca 2 km etter ferjefestet (litt mindre) tok vi höyre inn mot Augestadstölen. Betalte 40 NOK i bompeng ved grinden og kjörte 3,5 km til parkeringsplassen. Gikk så opp på godt merket sti til stölen Skårsete på fjellets sörside. Hadde planlagt å fölge varderekken langs med eggen, men av uklar grund endte vi opp på en annen varderekke litt lenger vest.

Og vel så flaks var vel det, for vi fikk formånen til å se fyre örner i flykt hvorav en på VELDIG närmt avstand. Förste gang jeg sett örn i Norge så det var veldig göy. Så en del ravn på vei opp og massevis av brune, hvite, sorte og grå sauer.

Kom så opp til Tjörnanutane og fölgte ryggen opp til Törvikenuten. Her står den störste varde jeg hitintill sett. Flott utsikt over fjorden, Folgefonna, diverse topper i Kvinnherad jeg ikke er helt sikker på hvilke er enda, diverse topper i Kvam og sikkert Fusa som jeg heller ikke helt har peiling på enda. Tror jeg så Fuglafjell og evt Tveitakvitingen, men kan ha feil. Så i hvert fall Vesoldo.

Gikk ner i skaret mellom Törvikenuten og Vesoldo og opp på Vesoldo. Fant vann her og fylte på allt av flasker og termos. Måtte gå kanske 20-30 meter på snö, men gikk veldig fint. Kom opp på toppen. Bra med vind. Fant en god plass å slå opp teltet litt vest om toppen og fikk vermet litt turmat og kakao på gassbrenneren.

Sov sån ganske godt. Det blåste veldig mye hvilket for en uvan telter kan höres ut som at det er diverse dyr som går utenfor teltet og i tillegg pröver seg på å komme inn. Det begynte regne og vi fikk ta ned telt og alt i regn neste morgen. Gikk ner Vesoldo på samme vei som vi kom opp og gikk så ner mot nord ner til Finnhillervatnet og derfra på en traktorsti til Osadal, Nystöl og etter en lang gjörmete sti til sist tilbake til Augestadstölen.

Gott merket tur, interessant geologi på toppen (i hvert fall var det formasjoner jeg ikke sett för), göy med örn, litt annerledes med telt, ikke det beste å gå i regn, men det virket. En helt greit tur.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.