Skavdalsfjellet i Fana (25.08.2015)

Written by samasplund (Sam Asplund) GSM

Map
Ascents Flåfjellet, Bergen (418m) 25.08.2015
Søre Skavdalsfjellet (419m) 25.08.2015

Plukket enda en Bergen pf100-topp. Skavdalsfjellet i Fana. Leste en turrapport om en parkeringsplass bak busstoppen under höyspentledningene söder om veien. Fant denne og parkerte der. Gikk veldig greit.

Fulgte veien, krysset elven, kom frem til et lite vann på venstre side. Der syntes en gul plastikkbit henge i et tred og der var en godt overvokst sti opp på fjellet. Tok denne. Var vanskelig å se hvor en satte föttene, men med litt fokus så gikk det ganske så greit.

Fulgte de gule plastikkbitene og etterhvert kom det også rödmalte prikker på fjell. Kom etterhvert opp på Skavdalsfjellet. Var litt usikker på hvilken av toppene som faktisk var toppen, så gikk på allesammen. Så klart og tydlig Flåfjellet og gikk over dit. Tok samme vei tilbaks.

Fin utsikt over Bergen fra en annen vinkel enn normalt.

Nesten nede sklidde jeg skikkelig på en stein og datt hart og landet på hånd og höft. Aj. Det var glatt på sine steder, selv med Vibram-såle.

Skavdalsfjellet i Fana er nok ikke et velbesökt fjell og det er stundtals vanskelig å fölge stien, men allikevel kan det väre verdt et besök. Veldig deilig å gå på fjellet uten å se et menneske ens på håll.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.