Storgrovhøtraversen (22.08.2015)

Written by dr_oyvind (Øyvind Berild)

Map
Ascents Nørdre Heimre Illåbreatinden (2,170m) 22.08.2015
Bakarste Storgrovhøe (2,259m) 22.08.2015
Fremste Storgrovhøe (2,253m) 22.08.2015
Storgrovtinden (2,229m) 22.08.2015

Vi kom oss over elva uten å bli våt i skoa til tross for god vannføring, ca 50 meter lengere ned enn kryssingen som har varde venstre side av elva. Så ikke om det sto noe varde på høyre side. Men der varden sto var det bading om man ville krysse. En digert skred har gått inn for landing bak toppen på høyre side av elva, der kartet viser en flate. Elva går dermed under skredet og dette gjør kryssingen lett. Men vi kom oss altså over elva lengre ned uten problemer.

Resten av turen gikk etter planen og vi var veldig glad for nesten sammenhengende snø opp rampen til toppryggen. Rapellene gikk fint og vi har konkludert med at dersom man kommer seg ned til de nederste rappelfestene kan et kortere tau enn 50m være langt nok. Men disse kan være utfordrende å nå på vått fjell!
Og den gule trekanten mellom Bakarste og Storgrovtinden er den mest røde gultrekanten jeg har sett. Mulig det er en annen vei rundt men ikke ti ville hester hadde fått meg ned der uten tau. Litt lengere ned møter man også en veldig smalt punkt. Dette kan klyves eller omgås til høyre. Litt løst men helt greit.
Vi gikk i snøen hele breen ut igjen, men siden vi ikke hadde stegjern og ikke ville opp i grusen ned unnabakken mot breenden, tok vi veien via sørsiden på breen. Vi krysset på blåisen og gikk ned en snøbakke oppunder Skardstind. Ikke ufarlig pga steinsprang, så det var om å gjøre å bevege seg fort. Ned igjen gikk vi på bortsiden av elva og krysset elva tilbake på samme sted. Grunnen var at vi anså terrenget mer lettgått enn motsatt side. Turen tok 10 timer.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.