Hovde og Høghaug (17.08.2015)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Hovde (566m) 17.08.2015
Høghaug (264m) 17.08.2015
Toppen av Hovde
Toppen av Hovde
Fridag, men jobber likevel for å prøve å få gå tidlig torsdag. Tenkte vi skulle sitte i solen i hagen i dag, i tillegg til jobb, men det er ikke lett....
Kjørte til Opdalen i Siljan og parkerte på Hogstad, der den blåmerkede 10-toppern i Siljan starter. Gikk på blåmerka stier og gamle traktorveier helt opp på toppen av HOVDE. Tok bilde her før vi returnerte til skiltet der det er merket Utsikt og gikk opp på toppen der. Satt og kosa oss lenge med matpakke, sjokolade, kaffe og nøtter i solen. Deilig å kunne sitte i solliv og shorts, ikke vært mange av de turene i sommer! Ville ikke gå ned, men Kristen ønsket også å ta Høghaug i dag, og vi måtte ned.
Utsiktspunktet
Utsiktspunktet
Sørover og med Vealøs i det fjerne
Sørover og med Vealøs i det fjerne
Kjørte til stengt skogsbilvei ved Nilsrud. Gikk innover veien til merket Tursti, det var her vi gjorde den store bommerten i dag. Gikk opp langs denne stien til utsiktspunkt under mastene og prøvde å gå videre derfra og rett mot toppen til vi traff en gammel traktorvei. Ille bevoksning og utfordrenede terreng der vi kavet oss opp til toppen nordøst fra. Anbefales IKKE nå på sommern da det er høye bregner, brennesle og gress over alt. Vi kom oss opp uten å knekke beina. Toppunktet på HØGHAUG er ikke lett å finne uten GPS på sommeren, men heldigvis har vi en slik sak. Overgrodd på toppunktet og bildet til 19topper var nesten ikke gjennkjennelig. Intet blivende sted, så vi fant et bedre sted å gå ned fra vest. Traff etterhvert stien/den overgrodde traktorveien, som går til Sønntvedtåsen, men vi var lei og kan jo ta denne en annen gang, ¨på en annen årstid med mindre busker og kratt, gress og bregner. (Vi så en fin topp til rett over dalen fra Hovde (Skriua tror jeg), som vi ønsker å ta, og kan da ta denne samtidig. Gikk ned traktorveien til skogsbilveien til bilen. Skiftet og plukket en flått av Liv og spiste niste i bilen før vi kjørte hjem.
Toppunktet.
Toppunktet.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.