Storviglen - Røros, 185/404 (13.08.2015)

Written by Sola19 (Solveig Føreland) GSM

Characteristic Hillwalk
GPS
Ascents Storviglen (1,561m) 13.08.2015
Visits of other PBEs Feragen parkering (660m) 13.08.2015
Ljøsnåvollen seter (760m) 13.08.2015
Femundsmarka nasjonalpark (900m) 13.08.2015

I løpet av sommeren så hadde både Hof i Vestfold og Farsund i Vest-agder fått "nye" kommunetopper og jeg hadde vært på de gamle toppene. I tillegg hadde Stange i Hedmark fått sin egen topp så dette ble også topp 185 men av 404 ikke 403:)

Kjørte sørover mot Røros og tok inn på Rv 31 mot Brekken. Fulgte denne til skilt mot Feragen og deretter inn til venstre ved ett lite treskilt med Ljøsnåvollen. Parkeringsplassen var her noen hundre meter før bommen. Syklet de 12 km på fin grusvei inn til Ljøsnåvollen seter og kom inn akkurat i tide til sen middag. Nydelig mat og overnattingssted med sjel som anbefales for de som har god tid når de skal gå til Storviglen. Mor og Asbjørn hadde startet litt før oss og ventet på oss ved middagsbordet. Etter en god natts søvn og veldig god frokost på setra satte vi kursen mot Storviglen i strålende sommervær. Fulgte først den merka T- stien mot Vauldalen. Inne i skogen var den merka med vanlige røde T-er, men når vi kom opp på høyfjellet gikk sommer- vintertrassen på samme sted og her var det merka med store stolper med røde andreaskors på som var veldig lette å se. Vi fulgte den merka stien til den lille tjønna litt nord for støvelskaftet og så satte vi kursen direkte mot toppen. Stien var lett å følge med jevn stigning og det var bare den siste biten fra litt nedom Støvelskaftet og opp til toppen som var steinur. Stor varde på toppen men ingen bok å se. Vi hadde lastet ned Trondheim Turistforenings nye app "ut på tur" der alle kommunetoppene i Sør-Trøndelag ligger inne og kan registreres når man er på toppen, og fikk registrert Storvigelen der. Vi brukte litt under fire timer til toppen i rolig tempo med mange pauser underveis og nøt det fine været. Kjempefin utsikt fra toppen men litt kald vind. Samme vei tilbake og ny overnatting på Ljøsnåvollen med nydelig middag. Vi brukte totalt 7 timer på turen i rolig tempo. Mor, Asbjørn, Rune, Shogun og Teis var med. Syklet tilbake til bilen dagen etter. For spreke folk er det ingen problem å ta turen som en dagstur fra parkeringsplassen, men anbefaler virkelig en natt eller to på Ljøsnåvollen for de som har tid til det!

Fin varde på Storviglen
Fin varde på Storviglen
Godt merka sti med noe steinur på slutten
Godt merka sti med noe steinur på slutten

User comments

  • -
    avatar

    Innspurt?

    Written by SturlaS 13.08.2015 21:58

    Har du startet innspurten på STR-lista?

    • -
      avatar

      Sv: Innspurt?

      Written by Sola19 16.08.2015 17:38

      Blir nok en langspurt i tilfelle, planen er å ta de to gjenværende i løpet av høsten:) Hva med deg?? du har jo bare en igjen..... Har du lastet ned ut på tur appen til Trondheim Turistforening? Her kan en registrere bestigning av alle STR toppene, men uheldigvis kan en ikke registrere "gamle" bestigninger, synd for oss som allerede har vært på de fleste...

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Innspurt?

        Written by SturlaS 16.08.2015 19:07
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.