Tron østtoppen (02.08.2015)

Written by Marimor (Stein Erik Hjermstad) GSM

Map
Ascents Tron (1,665m) 02.08.2015
Tylldalstoppen (1,653m) 02.08.2015

Siste dag av ferien... halvdårlig værmelding... lyst på en enkel topp... Valget falt på Tron. Var her oppe som guttunge for snart 40 år siden og hadde vage minner om telemasta på toppen.
Reiste fra Elverum relativt tidlig søndag og ca 2.5 timer senere parkerte jeg bilen ved masta på hoved toppen. Tåke men ei sol som trua med å bryte igjennom gjorde stemningen trolsk og mystisk... for øvrig helt alene her oppe.
Meget enkel klyving opp til toppvarden på ca 40 sekunder...
Så var det østtoppen og høyeste punkt i Tynset kommune som skulle besøkes. Skal innrømme at dette var hovedhensikten med turen. Tok bilen de ca 500 metrene til forsvarets? instalasjon ved denne toppen. Denne ble like enkelt og raskt besteget som den forrige. For øvrig noe fordømt tull at kommunegrensa ikke er lagt over den litt høyere vesttoppen.
Dette ble definitivt den lateste toppturen jeg noen sinne har gjennomført. På vei ned og under skydekket som lå på ca1400 meter åpnet en fantastisk utsikt seg sør, vest og nordover. Må si samvittigheten gnog meg en smule da jeg møtte en glad vandrer på vei mot toppen nede ved bommen. Men topp er topp :-)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.