Ettermiddagsutflukt mellom regnbyger og oppussing hjemme (30.07.2015)

Written by Osten (Olav Østerås) GSM

Start point Ask Gjerdrum (almenning) (252m)
Endpoint Prkstolen og til slutt Hasleråsen (1,5 km) (410m)
Characteristic Hike
Duration 2h 00min
Distance 11.2km
Vertical meters 316m
Map
Ascents Kopperudtoppen (313m) 30.07.2015
Prekestolen (410m) 30.07.2015

Årets ustabile vær har ikke stimulert til de store turene. Tenkte jeg skulle forsyne meg av 2000 topper som var en rest på Østlandet i år. Men, så langt er det bare blitt en gjennvisit til noen Akershustopper som jeg ikke hadde gode bilder fra. I dag ble det en ettermiddagstur til Gjerdrum og Ullensaker.

Kjørte inn til Gjerdrum allmenning fra Ask og betalte 40 kr i bompenger. Kjørte et stykke innover til den siste veien som tar til venstre før parkeringsplassen. Her var det fram med sykkel og syklet 1 km oppover. Deretter god sti (tok denne gangen av før enden av veien) bort til kraftledningen, - fulgte den ca 500 m så til høyre ca 800 m og deretter rett til venstre (sør) mot Prekestolen. Det var mye bedre sti her nå enn for 5 år siden. Terrenget forandrer seg mye (til det bedre). Det var til og med satt opp skilt på Prekestolen. Utsikten var imidlertid litt hemmet av en del store trær. Hadde disse vært nede hadde det vært en super utsikt over Romerike.

Skilt på Prekestolen
Skilt på Prekestolen
Utsikt mot Fetsund og Øyeren
Utsikt mot Fetsund og Øyeren

Samme vei tilbake. Kjørte deretter til toppen sør for Hasleråsen i Ullensaker. Tenkte nesten jeg ikke skulle innom toppen fordi det var kort og null utsikt i skogen der sist i 2010. Stor var imidlertid overraskelsen når jeg nærmet med (var bare 750 m bort). Hele området var snauhogd og i tillegg var den bjerka som sto på toppen bare et stort rotvelt. Toppen var forvandlet fra ingen utsikt til kanskje Akershus beste utsikt pr dags dato!! Det var så fint å sitte der at jeg tok fram nista og åt den på det store berget som var fullstendig renska av rotveltet. Utsyn over hele Romerike, med fly som kom og gikk. Flott. Og helt annerledes enn forventet. Kan faktisk anbefales. Sti helt opp bortsett fra de siste 75 m der en må gjennom mannshøyt gress eller bringebærris.

Tidligere topp fra 2010
Tidligere topp fra 2010
Toppunktet md rotvelt
Toppunktet md rotvelt
Utsikten nå 30.07.2010 (med hesteskoen fortsatt på plass)
Utsikten nå 30.07.2010 (med hesteskoen fortsatt på plass)
Den nye utsikten fra Hasleråsen
Den nye utsikten fra Hasleråsen

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.