Hedmarkstriangelet (27.07.2015)

Written by Marimor (Stein Erik Hjermstad) GSM

Map
Ascents Sørøst for Hemmelkampen (1,057m) 27.07.2015
Øst for Kroksjøhøgda (931m) 27.07.2015
Tuva (1,090m) 27.07.2015

Fra Elverum til Brumunddal og derfra retning Brumund Sag. Bomveg kr 80 herfra til Øyungen. På med fjellstøvla i lettgått men til tider vått terreng nord østover i ca 4 km til Hamars høyeste, Øst for Kroksjøhøgda. Ikke akkurat noen markant topp men ett lite høydedrag på vidda.
Kort stopp før kursen stakes ut mot Åmots høyeste punkt, 3 km, til Sørøst for Himmelkampen. Myrlendt men greit å finne en farbar trase. De siste meterne stiger det merkbart og på toppvarden får vi endelig følelsen av å stå på en topp. Fin utsikt i alle retninger. Ja vi så helt inn til snørike tinder i Rondane og Jotunheimen. Naturligvis ble Tuva, vår neste topp ett blikkfang i vest.
Vi tok sjansen til å gå beint på Tuva i vest. Ser av flere turbeskrivelser at de fleste nok foretrekker å runde myrområdene i nord. Vårt rutevalg var uproblematisk. Ett par mellomstore bekker måtte forseres men vi fant raskt gode plasser for å komme over. Bare ett tigersprang som skulle til... 2,8 km og 35 minutter senere stod vi på Tuva`s topp. Høyest i Ringsaker. Dagens fineste topp og beste utsikt. Jotunheimen i vest var flott å se, det samme var Rondane og Sølen. I tillegg hadde vi fin oversikt over hele ruta vår i dag.
På vei ned til Øyungen valgte vi kanskje feil vei. I stedet for "motorveien" tilbake til utgangspunktet så valgte vi en mer direkte retning. Stien ble mer og mer utydelig. Vi mistet den helt etter hvert og det ble et ett basketak med kvist og kvast i flere kilometer før vi var tilbake ved bilen. 17,5 km og 4,17 timer på tur i flott terreng. Med på turen var Geir.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.