Foto-tur en fin fredag i Akershus (17.07.2015)

Geschrieben von Osten (Olav Østerås) GSM

Startpunkt Sommerfjøskollen (119m)
Endpunkt Bjørnholen (393m)
Tourcharakter Fahrradtour gemischt
Tourlänge 9h 00min
Entfernung 42,5km
Höhenmeter 859m
Karte
Besteigungen Bjørnholen (347m) 17.07.2015
Sørøst for Bjørnholen (347m) 17.07.2015
Kukollen (343m) 17.07.2015
Sørvest for Røysekollen (347m) 17.07.2015
Sommerfjøstoppen (393m) 17.07.2015

En fin søndag og tid for fotoshop på gamle topper (som jeg mistet bilder fra) i Akershus. Startet med Sommerfjøstoppen i Aurskog-Høland med sykkel opp til telelinken og 500 m gange bort til toppen. Ble 2,4 km sykkel og 500 m gange. Ble unnagjort på 1 time.

Sommerfjøstoppen
Sommerfjøstoppen

Kjørte så videre til bommen ved inngangen til Bjørndalen. Mellom to bolighus. Syklet 4 km og gikk 1,6 km først kjærrevei opp bratt skråning til en myr så til venstre og litt bushing opp en bratt skråning til jeg fant stien merket med blå bånd (fordel å ha vært her før). Denne stien fører inn en dal og så bratt opp til toppen.

Sørvest for Røysekollen i Fet
Sørvest for Røysekollen i Fet

Deretter kjørte jeg noen få km til gården ved veien som tar inn til Movann og inn mot Kukollen i Sørum. Dette ble 12,8 km sykkel og 1,4 km gange. Syklet til toppen (ny vei siden sist) og måtte over en liten dal, men bratt opp (klyving) på andre siden. Fant noen elgefar (de finner sikker vei). Fant toppunktet med en liten varde, men lenger vest på Kukollen er det montert et solcellepanel oppe i et tre. Gudene må vite hvorfor. Ser ikke ut som det er koplet til noe som helst. Dette er sannsynligvis høyere enn "varden" - ca 2 m høyere i følge min GPS??

Kukollen med varde
Kukollen med varde
Kukollen (høyest) med solcellepanel)
Kukollen (høyest) med solcellepanel)

Deretter skjørt jeg til Fet og langs Glåma til en gård der det tar en vei opp mot Bjørnholen eller KOINOR-hytta. Eier var vennlig og tilbød parkering bak låven. Takket for at jeg spurte. Tok sykkelen og syklet oppover og oppover. Den øverste veidele tok jeg til venstre. Det gjorde jeg ikke sist. Dette førte til en flott snuplass med stor grillplass. Deretter var det faktisk god sykkelvei (off-road) helt til KOINOR-hytta. Det var noe annet enn forrige gang når jeg bushet meg gjennom en sti som ikke var helt synlig - og fant bjørnebasj.

KOINOR-hytta
KOINOR-hytta

Når jeg først var i området gikk jeg de 500 meterne bort til Bjørholen også.

Bjørnholen
Bjørnholen

Tilbake gikk det fint og raskt med sykkel.

Benutzerkommentare

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext:
Du musst angemeldet sein, um Kommentare schreiben zu können.