Påsketur på Hellstugubreen og Vestre Memurubreen (03.04.2015)

Written by Kjetil (Kjetil Rygge) GSM

Map
Ascents Nørdre Hellstugubreahesten (2,139m) 03.04.2015
Søre Hellstugubreahesten (2,111m) 03.04.2015
Hinnåtefjellet (2,114m) 03.04.2015
Endelig slo påskeværet til og mulighet for besøk av brehester og Hinnåtefjellet. Litt vind og kaldt men ellers veldig gode forhold denne dagen. Det var litt hardt og isete i Visdalen men så fort jeg kom meg litt oppover i dalen mot der Hellstugubreen kommer ned ble det mer og mer pudder. Det blåste surt så noen pause ble det ikke før jeg nådde hytta til NVE ved Søre Hellstugubreahesten og da var det på tide. Før jeg kom til Søre var jeg innom Nørdre Hellstugubreahesten og noe som ble en ganske spennende opp- og nedstigning til/fra toppen. Ryggen var dekket av snø, og etter måking og børsting kom gode tak frem i dagen. Problemet at de stort sett var dekket av is. I tillegg besto snøen av et tynt skarelag med sukkersnø under. Fikk ålet meg meter for meter oppover og til slutt sto jeg på toppen.
Etter en etterlengtet matpause ved Søre Hellstugubreahesten (og topping) ble kursen satt i retning Hinnåtefjellet. Den første biten ble raskt gjort unna i nedoverbakke, deretter en laaang flat bit og endelig sto jeg ved foten av dette litt bortgjemte fjellet. Turen til topps ble gjort på sure bein og endelig sto jeg på toppen. For en utsikt!
Returen tilbake ble litt lettere da jeg fulgte i skisporene til en gruppe på ca 10 stk som var på rundtur. Supre forhold ned i Visdalen i puddersnø.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.