Mørkdalstuva - kommunetoppen i Hitra, ingen solskinnstur (05.02.2015)

Written by Gråbein (Tinderangler) GSM

Start point Start traktorvei (25m)
Endpoint Start traktorvei (25m)
Characteristic Bike trip - off-road
Duration 2h 30min
Distance 15.0km
Vertical meters 400m
Map
Ascents Mørkdalstuva (345m) 05.02.2015
Visits of other PBEs Mørkdalstuva, parkering fra sør (25m) 05.02.2015
Mørkdalstuva traktorveg (25m) 05.02.2015

Naturligvis valgte jeg den verste dagen vær- og føremessig på lang tid. Veiene var såpeglatte og det ble rapportert til og med på NRK. Men bestemt var bestemt.
Fra Sandstad til parkering var det til tider null feste med piggfridekkene. Med hjerte langt oppe i halsen fikk jeg endelig parkert. Jeg hadde sett meg ut traktorvegen fra sør. Her var det 5-10 cm bløt kramsnø, is og vann under og pissregn i fra lufta. Alt for lite snø for ski. Det ble sykkel, den med de feite dekkene! ;0)
En skikkelig hard økt skulle det vise seg å bli. Traktorvegen er så humpete at det var vanskelig å sykle, dessuten var snøen både tung å skyve unna og for sleip til å gi feste i motene. I tillegg blåste det 10-15 sekundmeter sør-vest, mye godt i siden, men av og til midt imot.
Etter ca. 6 km var jeg 1450 meter fra toppen. Her satte jeg igjen sykkelen og gikk benvei opp. Vel 1,5 time tok det. På toppen var det nå så mye vind at man måtte holde på lua og krumme i ryggen. Sikten var heller dårlig, men foruten regnet var det 3 pluss, og fullt mulig å holde varmen. Ihvertfall hvis man ikke gikk seg ned i myrhull eller bekker under snøen som rakk over støvelskaftene :0))
Ned gikk det noe raskere. Så store harespor, så store at jeg en stund lurte på om det var en ulv med rart ganglag. Flere havørner svevet oppe på himmelen i den kraftige vinden, og en hjort ble observert nede ved fylkesveien.
Det gikk nok fortere med sykkel enn om man skulle gått hele veien. Sparte tid nedover på traktorveien og litt på flatene.
Det var deilig å komme ned til bilen. Alt måtte skiftes fra innerst til ytterst. Heldigvis hadde jeg med det jeg trengte - for en gangs skyld.

User comments

  • -
    avatar

    Hitra er stedet..

    Written by johanne 06.02.2015 20:48

    Artig at du har vært på "min" kommunetopp Gråbein! Synd du fikk så dårlig vær! Hilsen Turid

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.