LANGrennstur i sol og dobbeltspor (26.01.2015)

Written by Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Characteristic Cross-country skiing
Duration 4h 00min
Distance 29.7km
Vertical meters 517m
GPS
Ascents Gribbehaugen (1,057m) 26.01.2015
Visits of other PBEs Gribbe skispor Tisleidalen (770m) 26.01.2015
På Golsfjellet.
På Golsfjellet.

Det var meldt opplett og skyfritt (sol) tidlig på ettermiddagen, og derfor var jeg på plass i Tisleidalen kl 12, presis da skyene trakk seg unna. Best i vest i dag, mens skysystemet holdt stand i øst. Jammen var jeg på akkurat rett sted til rett tid i dag - ikke alltid slik!

Blå swix sikra godt feste i alle oppoverbakkene opp på fjellet, men -7 grader ga litt dårlig glid med blått. Holdt jevnt tempo til topps, og nådde varden på 1:23. 9 km og 330 hm var gjort unna i en fart jeg var godt fornøyd med, det er jo ikke racingski jeg har heller. Deilig med noen varme kopper drikke, før vindjakka måtte på.

Ville gjøre en liten rundtur nordover, selv om spora her var blåst igjen. Den lille runden jeg tidligere har tracket her, var ikke oppkjørt og heller ikke kvistet, så det ble en MYE lenger rundtur enn påtenkt, faktisk 10-12 km, og helt oppom Breidset-stølan. Nå begynte jeg så smått å bli litt sliten, for gliden var elendig på hele denne runden, siden sporene var helt fraværende. Men sola skinte og en liten stund var det helt vindstille, så da bør en ikke klage. Det gjorde jeg da heller ikke. Tvert imot nøt jeg godværet og lyset og utsikten og freden og stillheten. Men litt bedre glid hadde vært hyggelig.

Derfor var det eventyrlig deilig å komme tilbake i oppkjørte spor igjen, og kunne skli på skia! Den siste mila var stort sett nedoverbakke, og det var jeg takknemlig for! Det er sjelden Andersen rusler 3 mil i oppkjørte løyper!

Svett og sliten tilbake ved bilen føltes de 6-7 minusgradene som det dobbelte, og det var godt å komme seg hjem og ta en varm dusj.

Preppa løyper - dvs i høyden var alt føyka igjen...

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.