Trimtur med onkelgutt 8 år (01.11.2014)

Written by haugert (rune haug)

Map
Ascents Litlheia (356m) 01.11.2014
Visits of other PBEs Fjellhov (295m) 01.11.2014

Trimtur med onkelgutt 8 år

Vi hadde avtalt en trimtur denne dagen, i utgangspunktet hadde jeg bare tenkt en trimtur til Fjellhov, men da jeg spurte Martin om han hadde lyst til å bestige en fjelltopp i tillegg, var han ikke tung å be.
På tur opp snakket vi om risset som vises på den store veggen på den andre siden av vegen oppe på Åtloskaret. Det ble snakk om at det er ei hule inne i fjellet der, spennende - det blir nok en klatretur dit til våren :-)

Det gikk bra unna oppover bakkene - "vi ble nok sterkere i beina til skigåing senere i vinter!".
Vi hadde brukt 19,5 minutter da vi kom til myra rett ovenfor "Aktivitetsområdet", jeg sa at kanskje vi klarer å nå Litlheia 356 moh på 12 minutter herfra om vi holder koken resten av turen opp?! Det var motivasjon nok til at han la på sprang! Etter 10 min og 30 sek sto vi på toppen, supert :-) Det var nok rekord, i alle fall var det raskere enn tante sin rekord.
En liten pause for å lokalisere geografien i rundt, så bar det nedover til Fjellhov i vill løpig i myr og skogsterreng utenfor sti.
På Fjellhov traff vi 4 personer som holdt på å samle inn O-postene som har vært i marka siden i vår. Vi slo av en liten prat med dem, og tok en sjokolade før vi satte retur via Krokvatna. Det er fortsatt fine forhold i fjellet, ikke speik eller glatte planker på myrene enda. (Men det har vært det tidligere i høst).
Ned til parkeringsplassen gikk det unna også - tusen takk for turen Martin :-)

Rundtur: Åtloskaret - Aktivitetsområdet - Litlheia 356 moh - Fjellhov 295 moh - Krokvatna - Åtloskaret.

Tid: 01:25:00

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.