Mulhacen - høyest på Iberiske halvøy (28.07.2003)

Written by Stigun GSM

Start point Trevelez (1,550m)
Endpoint Trevelez (1,550m)
Characteristic Hillwalk
Duration 8h 48min
Distance 23.2km
Vertical meters 1,950m
Map
Ascents Mulhacén (3,478m) 28.07.2003

Drøy halv dags kjøring fra Alfaz del Pi. Dro innom Torrevieja og besøkte Jostein, som ble med på turen. Ankom Trevelez ca 1500 moh om kvelden. Det var helt tydelig at det er skinkeproduksjon som er hovedbeskjeftigelsen i denne fjellbyen sør i Sierra Nevada. Etter en god natt på et av de høyest beliggende hotellene i byen startet vi tidlig neste morgen. Fulgte en noe utydelig sti som etter hvert forsvant.

Er det toppen vi skuer i et fjerne?
Er det toppen vi skuer i et fjerne?
Territorielle "toros" var turens skumleste opplevelse
Territorielle "toros" var turens skumleste opplevelse
Vakker gentiana på ca 3200 moh
Vakker gentiana på ca 3200 moh
mere vakker lokal flora...
mere vakker lokal flora...

Noen olme okser med illevarslende buring og skraping i støvet litt oppe i fjellsiden fikk oss klokelig til å gå en god omvei. Etter ca 5 timer nådde vi toppen i flott sommervær. Fin temperatur og meget skarp sol i denne høyden midtsommers. Vi tålte høyden overraskende bra begge to. Jostein kunne ikke motstå fristelsen til å ringe hjem til felles "løpekompis" for å fortelle at vi stod på høyeste punkt på Iberiske halvøy.

Vi til dels småjogget ned samme vei, og valgte å kjøre hjem annen vei enn vi hadde kommet, ville ikke inn igjen på de dårlige og svingete veiene sør for Sierra Nevada og kjørte via Granada tilbake, og godt over midnatt(etter diverse feilnavigering i mørket) var vi tilbake i Torrevieja. En real fjelltur til høyeste punktet på den Iberiske halvøy. Pen primærfaktor også; nr 64 på listen av Verdens fjell med høyest primærfaktor.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.