Sliezsky Dom - men ingen Gerlach (04.10.2014)

Written by Olepetter (Ole-Petter Andersen) GSM

Characteristic Hike
Duration 2h 00min
Distance 6.5km
Vertical meters 287m
GPS
Visits of other PBEs Sliezsky Dom (1,670m) 04.10.2014

I dag skulle vært dagen da Gerlachovský štít skulle blitt besteget, men værvarselet hadde gjort oss betenkte dagen i forveien. Fører Pavol Kuna mente likevel vi skulle komme og gjøre et forsøk neste morgen (lørdag 4.okt), og kl 4 om natta sto vi opp, og 4.20 kjørte vi fra Zakopane. 5.45 var vi på plass ved Tatranske Polianka, hvor vi ble kjørt opp til Sliezsky Dom for 40 kr per person. Det var noen andre med i bilen også, som skulle på tur.

Rundt kl 7 dro vi av sted med lånte stegjern i sekken. Tåka lå tungt, men det regnet i alle fall ikke...enn så lenge. Pavol var en hyggelig fyr, som snakket engelsk rimelig greit, og som ikke stresset. Vi likte ham straks. Han har også ført på Matterhorn og Mt Blanc, og jobber ikke bare som fører, men også i den alpine redningstjenesten i Slovakia. Han tar gjerne andre oppdrag i Europa også, og vi fikk lov å oppgi personalia her:
Pavol Kuna
Tel: +421 903 624 857
E-post: palo.guide@gmail.com
www.mountain-guide.sk

Etter en time på steinlagt sti i vestlig retning, med lite stigning, stoppet vi for en frokostpause. Nå satte det inn med regn, og flere andre førere med folk i følge kom også. Førerne snakket litt og sjekket opp varselet på nytt: Det var meldt sammenhengende nedbør i mange timer nå! Det ble bestemt å snu - og vi var like glad for det. Så vi gikk en times tid tilbake, og ble kjørt ned til hovedveien igjen. Vi slapp unna med å betale 50 euro for det hele, omtrent en firedel av den opprinnelige prisen.

Dette ble punktum finale på Polenferien, og vi deppet passelig med å legge veien innom museet i Auschwitz neste dag - på veien til flyplassen i Krakow.

Det ble retur etter en time i tåka og tiltakende regn...

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.