Rundtur om heiene (27.09.2014)

Written by haugert (rune haug)

Map
Ascents Litlheia (356m) 27.09.2014
Storheia (370m) 27.09.2014
Visits of other PBEs Fjellhov (295m) 27.09.2014

Rundtur om heiene!

Det var en stund siden jeg hadde tatt hele denne runden nå - så jeg tok den på årets bløteste dag. Etter en natt med kraftig nedbør, lyn og torden, var det duket for en bløt opplevelse å traversere over heiene!

Såkalt "liten dam" - breddfull i dag!
Såkalt "liten dam" - breddfull i dag!

Saleva sekken var pakket med: ekstra ulltrøye, ullgenser, buff, 2 stk tacolefser, hodelykt, gopro camera, 1 stk proteinbar, drikkepose med 1,5 liter saft og sportstape.
Startet på Åtloskaret og tok runden om "Aktivitetsområdet" og opp til Rekkbumyra. Her sto det vann til langt opp til øra, så det var bare å komme seg over på noen lunde gre måte. Opp på baksiden av Litlheia 356 moh var det ikke så ille faktisk - stiene her var kanskje de beste på hele runden. Oppe på Litlheia syntes jeg hørte folk, men så ingen. Tok nordsiden av Igeltjørna, og ganske riktig der hørte jeg noen hunder. Ikke lenge etter så jeg 2-3 personer som sto på trappa til Fjellhov. Da jeg kom fram viste det seg at det var 8 jegere som var på elgjakt - de var der og varmet seg. Dag Petter hadde også tatt turen, så han hadde varm kaffe å servere. I tillegg var det to andre turgåere der - riktig folksomt og trivelig :-)

Etter en lite pause med prating og kaffedrikking slo Dag Petter følge vider opp til Storheia. De myrdragene vi måtte krysse var meget interessante - trampet helt ned til kneet på den ene, og hadde fullt hyre med å få opp foten med skoen på. Artig selvfølgelig! De bakkene opp til Storheia fra denne siden er ganske seig, spesielt på bløtt føre! Vel opp kunne vi ta en kort feiring for Dag Petters førstebestigning av Storheia 370 moh - den ble ikke så langvarig i og med at det var ganske surt i lufta.

Dag Petter feirer sin førstebestigning av Storheia 370 moh! Gratulerer! :-)
Dag Petter feirer sin førstebestigning av Storheia 370 moh! Gratulerer! :-)

Så gikk det nedover i retning Krokvatna, og "normalruta" ned til parkeringsplassen igjen.

Jeg målte opp med gps tracking og den sier at runden er 9260meter, men da gikk jeg en liten bivariant ifb med Litlheia, mener den i utgangspunktet skal være godt under 9000 meter. Skal ta denne runden snart igjen, og da måler jeg nøyaktig langs stien.

Vi stakk innom dette myrhullet oppe ved Storheia bare for å se på det - høy vannstand her også :-)
Vi stakk innom dette myrhullet oppe ved Storheia bare for å se på det - høy vannstand her også :-)

Tidsbruk: 01:55:55

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.