Utforsking av Fines Gruver (14.07.2008)

Written by Þróndeimr (Christian Nesset) GSM

Characteristic Other trip
Map
Visits of other PBEs Fines gruve (120m) 14.07.2008

Tok med meg min minste bror og søskenbarnet og kjørte til det som vi kjenner som "Verragruva" ved Verrabotn. Mens lillebror meldte pass og ble igjen utenfor stakk vi to inn. Jeg hadde vært her ett par ganger før så jeg kjente gruvesystemet og viste akkurat hvor jeg kunne skremme opp søskenbarnet litt ekstra!

Gruva har flere innganger som er forsøkt murt igjen for flere tiår siden men disse har delvis blitt ødelagt slik at det er bare å krype inn. Med en billig lommelykt kjøpt på biltema som fungerte hvis jeg klemte den sammen konstant gikk vi inn i mørket. Inn den ene inngangen har gruva falt sammen etter ca 80m. De fleste snur her, men det er mulig å krype igjennom om man ser nøye etter. Det er innenfor det skjuler seg endel materialer fra gruvedrifta for 120år siden.

Gikk så i en annen gang hvor det er flere vannfylte tuneller som går rett ned, med gamle tømmerstokker liggende over. Tømmerstokkene har smuldret opp, og kan presses sammen som mel med fingertuppene. Skremte vannet av søskenbarnet da jeg gikk over tømmerstokkene som såvidt holdt meg. Fortalte ei skrøne om at vannet her er "gammelt" og tomt for oksygen så hvis du faller uti så synker du rett til bunnen som en stein uten å ha nubbsjangs til å holde deg flytende! Han ville selvfølgelig ikke gå over der, så jeg måtte overgi meg å si at jeg bare tulla, sånt vann finnes jo ikke i gruver (tror jeg!).

Ved den sammenraste gangen
Ved den sammenraste gangen
Er man slank kommer man seg igjennom
Er man slank kommer man seg igjennom
Tømmerstokker over "oksygenfritt" vann
Tømmerstokker over "oksygenfritt" vann

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.