Strutsberget overnatting (12.02.2011)

Written by bergtatt (Kim Dahlen) GSM

Characteristic Ski trip
Map
Ascents Strutsberget (859m) 12.02.2011

En kald natt
Det ble en noe hustrig natt i furuskogen ovenfor Ringebu. Med -25 grader om natta måtte utstyret fungere. Mørket kom fort fredagskvelden, og vi måtte slå leir på første og beste plass. Det var lite tørr ved å finne i skogen, men vi var heldig og fant et par tørre trær og fikk fyrt et skikkelig kvelds- og morgenbål. Vi var mindre heldig med beliggenheten av leirplassen, den var tidvis isende trekkfull. Men med levegger og gapahuk ble det levelig. Natten var ikke spesielt varm, men derimot svært stemningsfull med lyden av furutrærne som knaket i kulden og halvmånen lysende ned i den halvåpne skogen.

Strutsberget uten struts
Lørdag morgen gikk vi på Strutsberget i løs snø. Ikke spesielt lang tur, men med relativt tungt føre og en kald natt i kroppen holdt det denne dagen. Toppen har fin utsikt mot Rondane og Ringebufjellet. Et minneverdig døgn i kaldt og vakkert vinterlandskap.

User comments

  • -
    avatar

    Kult!

    Written by mortenh 12.02.2011 18:45

    Noe slikt burde jeg også gjort en gang. Det ser skikkelig sjarmerende ut, til tross for bållukta som henger igjen etterpå.

    Men 25 minus? Det var vel på grensa til småkalt i posen på morrasia da vel?

    Fin utsikt på bildet fire. Er jo ikke kjent i de traktene, men synes jeg drar kjensel på bl.a. Rondane og Muen i bakgrunnen.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.