Nordre Revåkampen fra Liomseter (14.09.2014)

Written by repelo (Per Ole Nygaard) GSM

Start point Liomseter parkering (925m)
Endpoint Liomseter parkering (925m)
Characteristic Hillwalk
Duration 3h 55min
Distance 18.5km
Vertical meters 650m
Map
Ascents Nordre Revåkampen Østtoppen (1,050m) 14.09.2014
Nordre Revåkampen (1,060m) 14.09.2014
Nordre Revåkampen, trig punkt (1,054m) 14.09.2014
Nordre Suluhø Sørtoppen (1,120m) 14.09.2014
Nordre Suluhøgda (1,122m) 14.09.2014
Visits of other PBEs Liomseter (915m) 14.09.2014

Hans Thorvald og jeg kjørte sammen med Sigrid til Liomsetra. Sigrid gikk mot Skeidkampen, mens Hansi og jeg hadde nordre Revåkampen som mål.
Gikk fra parkeringsplassen det gamle råket opp på nordre Suluhøgdas sørtopp, hvor vi skrev oss inn i toppboka. Videre over nordre Suluhøgda, med fantastisk utsikt i alle retninger. Nordtoppen er ifølge Peakbook og vanlige kart Suluhøgdas høyeste topp, men ifølge Norgeskart er søre Suluhøgda høyest (ifølge kartet over 1125, mens nordre ikke når opp i 1125 koten). Kanskje burde Peakbooks rød tegnestift vært flyttet over til sørtoppen.
Ned mot Revåa var Hansi lite lysten på jogging, jeg dro derfor noe i fra. Passerte Revåa på god bru, og etter å ha fulgt råket et kort stykke langs elva, gikk jeg rett opp på Nordre Revåkampens sørtopp med trigpunkt. Gikk deretter over til østtoppen og videre til Nordre Revåkampens nordvestligste toppunkt, som fra østtoppen virket til å være høyeste punkt. Her var en liten varde. Men ifølge min GPS klokke var toppen toppunktet sør for dette en meter høyere, så her stemmer nok kartet og Peakbook.
På vei fra østtoppen mot hovedtoppen, hadde jeg sett HT komme opp på trigpunktet, men da jeg ikke så ham gå videre, gikk jeg ufortrødent videre. På vei tilbake mot trigpunkttoppunktet måtte jeg krysse en veldig våt myr, trodde faktisk nedi så dypt at min løpeshorts ble våt, en litt ekkel opplevelse i gjørma. Gikk ikke helt tilbake til trigpunktet, før jeg tok rett ned bjørkeskogen mot Revåbrua.
Fulgte så samme råk som jeg kom opp Revålia til nordre Suluhøgdas to toppunkter. Fra sørtoppen hadde vi avtalt å ta det nye råket i nordvestlig retning fra toppen tilbake til Liomsetra. Omlag en kilometer før Liomsetra kom Hansi som nå hadde fått opp farten, i voldsom fart og føk forbi, han hadde også vært runden oppe på Nordre Revåkampen.
Tilbake på Liomseterveien var vi fem minutter over avtalt tidspunkt, men så ikke noe til Sigrid. Dette var Liomseters siste åpningsdagen for sesongen, og vareutvalget var nogen sparsommelig, men vi fikk kjøpt en eplesider som smakte fortreffelig. Like etter kom også Sigrid som i tillegg til Skeidkampen også hadde vært på Bukkehaugen. Sistnevnte er nå eneste toppen jeg mangler på Gausdal pf +50 liste.
En strålende dag i fjellet, sol fra skyfri himmel, nesten hele turen bare med løpeshorts. Glemte å stoppe klokka inntil vi satt i bilen for å reise hjem

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.