Fin dag på Norefjell (05.09.2014)

Written by LivogKristen (Liv Skåsheim) GSM

Map
Ascents Gråfjell (1,466m) 05.09.2014
Høgevarde (1,459m) 05.09.2014
Ranten (1,419m) 05.09.2014
Visits of other PBEs Gamle Høgevarde turisthytte (1,395m) 05.09.2014

Vi planla en helg med kommunetopper i Buskerud, men så meldte de regn søndag. Vi reiste fredag morgen med ønske om en fin dag på Høgevarde og Gråfjell og med et ønske om å ta Ranten i tillegg, dersom beina holdt. (Var på Brattefjell dagen før). Kjørte hjemmefra i tåkehavet fredag morgen. Vi kjørte i tåke helt til rett før parkeringen på Høgevarde.
Nå har de laget en egen parkering og ny DNT-sti ved Gulsviksetra. I krysset før Gulsviksetra, står det nytt skilt med parkering Høgevarde, til høyre. Stor parkering ved elven og en ny bred gruset sti bort til broen, som møter veien etter hyttefeltet. Til høyre opp grusveien og over en ny bro. Der er stien merket til høyre forbi noen hytter. Rett før du kommer til en hytte er stien merket med T-merking, over en bekk, denne merkingen fulgte vi oppover mot Gråfjell. Det gikk oppover og oppe på randen kunne vi se Ranten rett frem. Fulgte stien innover til vi kom til stakene (vintermerkingen) på høyre side. Fulgte vi disse opp i skaret og til høyre. Ved foten av fjellet går stien opp på GRÅFJELL. Vind på fjellet, så maten ble inntatt bak en stein litt nedenfor toppen. Samme vei tilbake og da vi gikk ned skaret prøvde vi å se på Ranten, hvor toppen lå. Så en merkelig fjellformasjon på en topp der oppe, merkelig fjell sa jeg.
Vel nede igjen, krysset vi bekken og gikk rett opp fjellsiden til Ranten, hvorfor gå rundt den, når du kan gå over toppen Der på toppen fikk jeg svar på den merkelige fjellformasjonen, det var en reinsflokk. Vi gikk opp mot toppen og reinene luntet ned mot oss. De passerte oss med ca 10-15 m avstand før de rant ned etter fjellsiden til høyre. Vi gikk opp på toppunktet til RANTEN. Litt sjokolade før vi gikk ned igjen i skaret og fulgte den merkede stien helt til Høgevarde DNT-hytta. Her ble vi forledret til å tro at toppen var videre forbi hytten, noe vi etter hvert skjønte. Vi snudde og gikk rett opp lien mot toppen på HØGEVARDE. Det blåste veldig på toppen, så maten ble inntatt litt lenger ned i lien, bak to store steiner. Etter en pause fulgte vi den T-merkede stien helt ned igjen.
Husk, skal du opp til Høgevarde først, starter stien paralellt med den siste hytten.
Vi kjørte til Bromma, vaska oss litt på toalettet i kjelleren på kroen og fikk oss en god middag der før vi kjørte opp dit vi skulle overnatte.

image:livogkristen_p1000755.jpg

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.