Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Nordryggen på Heklatindan

Date:
24.09.2017
Characteristic:
Jogging
Duration:
3:00h
Distance:
13.0km

Flott tur opp Halåsåsen og over en (for meg til nå) ukjent rygg, nemlig nordryggen til Heklatindan og Luten. Flott rute med elementer av morsom og lett klyving. Retur om Surndalsheia og Surndalen/Einsetdalen. Flott utsikt hele vegen på en varm og vindstille septemberdag.

Map    

Magnhildberget

Date:
18.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:29h
Distance:
13.8km

Padling over Vinjefjorden fra Sørhalsnes på Tustnta til Magnillen camping ved Årsundet i Tingvoll. Fottur med innslag av lett klyving opp til Magnhildberget.

Map    

Haugjegla fyr

Date:
17.09.2017
Duration:
2:02h
Distance:
6.1km
Map    

Reinsfjellet via Skorvå og Kjølen

Date:
09.09.2017
Duration:
3:32h
Distance:
9.8km

Jeg skulle være vakt på Reinsfjellet under "Torvikbukt 6 topper" og benyttet anledningen til å gå en omveg i et hjørne av barndomsfjella hvor jeg faktisk ikke hadde gått så mye før; nemlig heiene (eller vidda) på platået over Nøssamyran og rundt Ranemsvatnet. Det er dårlig med navn på kartet i dette området, og Skorvå er av kartverket lagt inn som et topppunkt på 752 moh. I følge lokalkjente brukes "Skorvå" om hele platået, ikke bare dette ene punktet. Et flott område iallfall, med tørr lyng, jevne sva, mange små tjern og utsikt både til Ytre Nordmøre, Trollheimen og Romsdalsfjella.

Map    

Stølsmaradalstind fra Vikingskar

Date:
04.09.2017
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
7:08h
Distance:
13.8km

Vikingskar (1760 moh) Dag 2 på tur i Jotunheumen, etter en fin tur på Store og Midtre Ringstind dagen i forveien. Vi overnatta "provisorisk" i Vikingskar og starta dagen derfra. Stølsmaradalstind (2026 moh) Vi hadde ikke så my tid til rådighet denne dagen, så Stølsmaradalstinden var eneste toppen vi rakk. Vi gikk ned på Stølsmaradalsbreen og gikk i taulag til sørryggen av Stølsmaradalstinden. Derfra via en fortopp til selve toppen. Retur om Ringsskaret og videre ned i Ringsdalen.

Map     2 comments

Store og Midtre Ringstind

Date:
02.09.2017
Duration:
10:58h
Distance:
14.7km

Tur til Ringsdalen etter strålende værmeldinger for helga. De viste seg riktignok ikke å slå helt til, men tur ble det uansett. Lørdag kveld slo vi leir i Ringsdalen med tanke på tur til Store Ringstind søndag. Søndag morgen var det rimfrost på bakken, kaldt på henda og lite sol å se. Turen innover Ringsdalen gikk først i grønt lettgått slettelandskap. Omtrent ved grensa til nasjonalparken gikk landskapet over til grov ur og steindekt brelandskap. Det store usikkerhetsmomentet på turen, var klyvepartiet fra Ringsnbotnen og opp i hengdalen under Ringsskar. Dagen i forveien møtte vi ei gruppe som snudde her, på grunn av mye løs stein og mose og eksponerte sva. Siden vi ikke fulgte stien slavisk, bomma vi litt på det normale innsteget til dette klyvepartiet. Vi endte opp litt >>>

Map     2 comments