Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Lauvkollen

Date:
26.05.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
10.9km

Det var på tide å få med seg Modums høyeste punkt. Hadde nylig lastet ned Peakbook appen, så det var første gang jeg brukte denne. Fungerte fint! Startet fra parkeringsplassen på Djupengrop, fulgte veien inn til blåmerka sti og fulgte denne inn til Sandtjern. Denne stien er utrolig fin og variert, passerer fine vann, høydedrag med svabergområder og krokete furuer. Helt i starten lettet det en stor tiur fra et tre som stod helt inntil stien, skvatt så jeg hoppet høyt. Men alltid gøy å se de på nært hold. Fra Sandtjern tok jeg inn på den blåmerka stien som går retning Lier, fulgte denne et kort stykke før jeg tok kurs rett opp mot Lauvkollen. Oppe på høydedraget surret jeg litt rundt for å finne høyeste punkt, var absolutt best utsikt mot sørøst. Fra selve toppunktet >>>

Map    

Joggetur til Flagervann i Finnemarka

Date:
12.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
4.9km

Kirketaket

Date:
05.05.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:17h
Distance:
13.2km

Siste dagen av Romsdalsturen var det tid for kanskje den mest kjente skitoppen i Romsdalen, nemlig Kirketaket. Overskyet vær og litt flatt lys. Temperaturen hadde også vært litt lavere siste døgnet, så det var hardt føre oppe i fjellet. Gikk fra parkeringen ved Kavlisetra. Måtte ha ski på sekk den første delen. Fulgte stien opp mot Loftskarsetra, før vi brøt av og tok normalveien over Steinberget og videre opp ryggen på høyre siden til toppen av Kirketaket. Fulgte normalveien direkte ned mot Kavlisetra ned igjen.

Map    

Blånebba

Date:
04.05.2016
Map    

Blånebba og Store Hesten i Vengedalen

Date:
04.05.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
5:17h
Distance:
7.8km

Flott tur opp til Blånebba. Mektige omgivelser med Store Vengetind, Romsdalshorn og Trollveggen som de mest kjente. Strålende sol, fin temperatur og null vind. Tok med oss toppunktet på Store Hesten på retur, og det ble en lang og fin dag i fjellet.

Map    

Smørbottinden

Date:
03.05.2016
Map    

Skorgedalen - Smørbotntind

Date:
03.05.2016
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:23h
Distance:
7.7km

Topptur på ski til Smørbotntind. Kjørte til parkeringen ved skisenteret i Skorgedalen og gikk derfra. Bra med snø, så kunne gå på ski fra parkeringen. Fin utsikt fra toppen og flott cruisekjøring ned igjen.

Rampestreken i Åndalsnes

Date:
02.05.2016
Characteristic:
Hike

På tur i Romsdalen for å gå toppturer på ski. Kom fram mandag ettermiddag og rakk en liten kveldstur på beina. Fikk tips om at utsiktspunktet Rampestreken var en fin tur, og det viste seg å stemme. Parkering i Åndalsnes sentrum, og fin tilrettelagt sti og trapper opp til utsiktspunktet som lå på 537 m.o.h. Luftig og med flott utsikt! Bikkja var med, og taklet høyden bra.