Sørvestveggen på Innerdalstårnet (06.07.2025)


Veldig kul rute på Innerdalstårnet. Innsteget er lett å finne, helt øverst i Skjæret, i den store store veggen. Det står en varde/blokkstabel ved innsteget, som er rundt 20 meter fra stien.
Innsteget i tåke
Innsteget i tåke
Innsteget fra en annen tur tidligere på året som endte med bail etter 4e taulengde
Innsteget fra en annen tur tidligere på året som endte med bail etter 4e taulengde

Det virker som det er flere muligheter opp fra innsteget, vi valgte å starte litt ut til høyre opp noen store blokkformasjoner, i stedet for mere rett opp et lite dieder, og så gå litt til venstre for å sikte seg inn på det store hoveddiederet i andre taulengde. Midt i veggen, er den en bred hylle som egner seg godt til standplass, her kan man også traverse litt ut til venstre, hvor det står noen kiler igjen fra et baileanker. Videre opp andre taulengde, helt i toppen av den gikk vi ut til høyre på to veldig store blokker som står stablet på hverandre. Dette er et ganske lagt flytt ut. Den nederste hovedblokken føles solid ut, men det virker som den bare står balansert på en hylle, så her klatret vi forsiktig opp. Ellers går man direkt opp gjennom et lite tak. Første og andre taulengde kan være litt lengre våte, særlig inne i rissene. Topper ut på en liten hylle, og så klatrer man ut av den på flata for å bygge standplass i en ny vegg der ruta fortsetter. Her er det litt løsgods. Det er mulig å linke disse to taulengdene, da taudraget ikke er så ille. Gjorde dette på turen tidligere i år, og mener å huske at det gikk akkurat med 60m tau. Det ser ut som det er mulig å gå ut til høyre til stien fra denne hylla, men det har jeg ikke prøvd.

Tredje taulengde starter med en liten vegg som ikke ser så veldig vanskelig ut, men har to kraftige flytt rundt noen bulker. Veldig artig og fysisk klatring, hvor høye føtter, svasko og kanskje jamming hjelper. Fjerde taulengde fortsetter litt til venstre og så rett opp blokker, til man kommer til den store siste veggen. Man kan med fordel linke disse to taulengdene, siden det er mye gåing, men med 60m tau kan det være at sikrer må gå noen meter for at klatrer skal få bygget standplass.

Tredje taulengde, i starten av kruxet
Tredje taulengde, i starten av kruxet

Fra hylla før 5e taulengde er det mulig å baile ut til venstre til normalveien ganske greit, er en grei hylletravers, men nok lurt å bruke sikring her likevel. Toppveggen kan være våt hvis det er mye snøsmelting. Men disse to siste taulengde er virkelig fine! Man starter opp venstre i store flak, før man går en sva-/hylletravers på en rampe til høyre (her må man passe på taudraget). Så kommer man inn i et dieder man går opp, før en kort travers over en bulk fører til en liten hylle. Her bygde vi standplass i selve hylla, fordi det ellers er mange store blokker. Siste taulengde går opp et tydelig dieder, og har også veldig fin klatring. Ruta leder opp til den store ura midt i normalveien på tårnet. Her kan det kreves litt sporsans for å bygge en vettug siste standplass.

Svatraversen i 5e taulengde, rett under diederet man går opp
Svatraversen i 5e taulengde, rett under diederet man går opp
Siste taulengde, tatt fra standplass
Siste taulengde, tatt fra standplass

En veldig fin tur med bratt og fin klatring, som er veldig lett å sikre. Kanskje ikke like mye gått som nordvesten, sydeggen og vesteggen, men anbefales!

Topo fra Klatrefører for Innerdalen, tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket sine nettsider
Topo fra Klatrefører for Innerdalen, tilgjengelig på Nasjonalbiblioteket sine nettsider

Benutzerkommentare

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext:
Du musst angemeldet sein, um Kommentare schreiben zu können.