Archive - Date

Collected lists

Gampen

Date:
31.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
4:46h
Distance:
14.5km
Map    

Brennåsen

Date:
25.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:41h
Distance:
4.4km

Fulgte en grusvei som gikk et stykke opp mot åsen. Satt fra meg bilen og løp innover i retning der det var merket en sti på kartet. Jeg manøvrerte meg fram langs noen en stier til jeg til slutt kom på toppen. Det er mange flere stier i området som ikke var merket på kartet, så det er lett å komme litt ut av kurs.

Map    

Kraftkollen

Date:
25.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:15h
Distance:
1.3km

Siste topp for dagen var Kraftkollen. En nokså enkel topp. Det var god parkering under toppen og en godt merket sti oppover. Like før toppen var ei antenne med tilhørende hus, og 80 meter til langs stien var toppen merkert med en liten varde.

Map    

Vardåsen

Date:
25.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:37h
Distance:
2.6km

Parkerte på ei lomme der stien går opp fra sørsiden av åsen. Det var ei lita trapp som tok meg opp fra gangstien og opp på det første berget. Stien var god å følge, men det var noen steder oppover hvor det var behov for støttetak med armene. Når jeg først hadde kommet opp det bratte partiet var det fine sva som var behagelig å gå på.

Map    

Reistadåsen

Date:
25.05.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:58h
Distance:
7.3km

Parkerte på ei turparkering på Liertoppen, like ved Mekonomen. Derfra går det en ganske bra sti/vei innover marka som også leder mot Reistadåsen. Jeg fulgte disse veien til jeg var like under toppen, da fant jeg en liten sti som virket til å lede mot toppen. Det var et ganske bratt berg mellom veien og toppen, så det ble en liten rundtur før jeg kom opp på toppen. Fra toppen fulgte jeg stier tilbake igjen. Noen av de var ikke merket på kartet, men det var nokså enkelt å gjette hvor de kom til å ende.

Map    

Venneråsen

Date:
21.05.2016
Map    

Thorbjarnarfell

Date:
08.05.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:22h
Distance:
5.1km

Thorbjarnarfell ligger like ved den Blå lagune. Vi skulle dit kl 10 og barna ville gjerne også ri på islandshest på Island. Det var et ridesenter i Grindavik på andre siden av Thorbjarnarfell i forhold til lagunen, så de booket riding der kl 9. Jeg tenkte det hadde vært morsomt å få med seg et siste fjell før vi la kursen hjem. De satte meg av på vei til ridingen og jeg tok turen opp på fjellet. Her var det også en del løs stein på vei opp. Det kunne jeg selvfølgelig ha unngått hvis jeg hadde blitt satt av litt nærmere Grindavik. Der gikk det nemlig en vei opp. Jeg kom på veien like før jeg var oppå flaten før toppen. Det var litt klyving på bergene rundt der for å ha det litt morsomt - ikke for at det var nødvendig for å komme seg opp på toppene. Amerikanerne hadde >>>

Map    

Eldfell

Date:
06.05.2016
Characteristic:
Hike

Familietur til Island. Barna hadde lyst på gå en tur på en vulkan, så da var Eldfell et enkelt valg siden vi hadde tenkt oss ut til Vestmannaeyjar. Vi parkerte bilen nedenfor kraterkanten og tok fatt på stien opp til toppen. Den bestod av løs grus/stein. Stien fulgte i stor grad kraterkanten til vi var på toppen. Selve toppunktet var oppå en stor lavastein. Et perfekt klatrested for barna. Det ble noen bilder før vi gikk raskt tilbake til bilen. Vi hadde mer å se før vi skulle tilbake med ferga kl 1330.

Map    

Heimaklettur

Date:
06.05.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:33h
Distance:
4.9km

Etter turen på Eldfell ville de andre kjøre til sydspissen og se på fuglefjellene. Jeg derimot hadde bestemt meg for å ta en tur på det høyeste punktet, Heimaklettur. De satte meg av ved veis ende i foten av fjellet. Jeg hadde da 1,5 time på meg til vi skulle være på ferga tilbake. Nok tim i massevis. Det er er flott fjell som hadde bydd på litt utfordringer i starten hvis de ikke hadde lagt til rette for å komme seg opp. Nederst på fjellet er det noen bratte klipper som hadde bydd på litt morsom klatring/klyving, men her var det lagt satt opp trapper og stiger slik at folk skulle komme seg trygt opp og ned igjen. Jeg brukte 20 min opp og var ved foten av fjellet igjen etter 37 min, inkludert flere fotostopp. Hva gjør en da med masse tid til overs - med fjellene som ligger på rekke >>>

Map    

Serverdigheter på Island

Date:
05.05.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:18h
Distance:
6.4km

Langhelg på Island med kone og barn, mor og svigerfar. Vi hadde leid en stor bil og brukte tiden godt til å kjøre rundt og få med oss mest mulig. Det er veldig mye fint å se på og veldig flott natur. Veldig ulik Norge.

Map