Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

So far I'm not a Peakbook-friend of anyone.

Collected lists

Rundtur i nord-Rogaland - Karmøy, Haugesund og Bokn

Date:
02.09.2018

Søndagstur til nord-Rogaland for å bestige noen relativt enkle kommunetopper Først over Boknafjorden med ferje, så strake veien nordover - og mot Haugesund på veien fra Aksdal. Dyrafjellet: Innover i Døleveien, parkerte ved siden av noen garasjer litt nedenfor selve toppen. Gikk så oppover i byggefeltet og ut på sti på venstre side av veien i en krapp sving. OK sti oppover - husk å holde til høyre etter et par hundre meter. Selve toppen er ikke der hvor mobilmast står. Fin utsikt på toppen. Totalt 1,2km unnagjort på drøyt 20 minutt. Videre gikk turen gjennom Haugesund by, nordover på rv47. Akkurat ved fylkesgrensen til Hordaland tok av til høyre innover mot Skastad (annet navn på skiltet) for å gå opp på Klauv Klauv Parkerte på høyre side av veien - plass til 5-6 biler - trolig >>>

Map    

Solliknuden og Grønhaug

Date:
14.08.2018

Ein fin rundtur fra Moi i Lund kommune, til Grønhaug (631m) i Lund og til Solliknuden (620m) høgaste punkt i Sokndal kommune. Starta frå "P-plass" like bak Lundheim Folkehøgskule. Fulgte grusvei oppover til stien etterhvert gjekk inn i skogen. Herfra gikk det videre oppover i variert skogsterreng - stien er godt merket, men allikevel klarte eg å overse veiskille som skulle ta meg på nordlig rute mot Grønhaug - men men ingen krise, det gjorde bare at eg "plutselig" var på veiskille på stien ca midt mellom Grønhaug og Solliknuden. Tok da turen til Grønhaug først, for deretter å gå tilbake samme veien og deretter opp på Solliknuden. I denne delen av fjellpartiet er det lettgått og åpent fjellterreng. Fin utsikt i alle retninger på både Grønhaug og Solliknuden.

Map    

Ein av mange turer til Tinghaug

Date:
12.08.2018

Då var det på tide å få registrert bestigning av toppen i heimkommunen min. Vært her utallige ganger før - og det er ein flotte plass. Enkel adkomst på "gamle postveien" mellom Klepp og Bryne, med parkeringsmulighet på høyre side av veien på toppen av Tubakken. Kun 2-3 minutt å gå bort til selve toppen. Flott utsikt, spesielt aust-sør-vestover - som på denne klare og fine dagen. Tar du først turen til Tinghaug er det også å anbefale å tusle bortom Krosshaug ca 150 lenger vest, ein gravhaug fra tidlig vikingtid.

Map    

Topptur i Strand kommune

Date:
07.08.2018

En ettermiddagstur i Strand kommune, til toppen Heiahornet og den nærliggende Småsilhornet Start ved P-plass i enden av veien opp fra Jørpeland. Ingen skilt på selve P-plass, men inn mot speiderhus og over demning. Følg så lysløype østover. Dei to toppene skimtes nå godt i det fjerne. Godt skiltet og merket løype. Bratt i starten opp til over tregrensen, deretter et nokså slakt part før siste stigning opp på Heiahornet. Flott utsikt over Ryfylke og Nord-Jæren. Vær obs på at det er den østlige toppen som er høyest. Veien over til Småsilhornet som ligger like foran Heiahornet går en ganske drøy tur østover og nedover baksiden. Skilt viser hvor stien til Småsilhornet tar av. Midt i siste stigning opp på Småsilhornet dukker "bolten" opp - et flott skue, selv om den >>>

Map    

Tur til selvikstakken

Date:
15.07.2018

Flott tur til Selvigstakken denne gang. Planen var å ta både denne og Bynuten, men det ble rett og slett for lite tid... Start på samme sted som for tur til Bynuten. Holdt mot nord hele tiden, og gikk bratteste rute rett opp. Gikk mot Bynuten på vei ned, men svingte vestover på sti tilbake mot P-plass Fantastisk utsikt østover mot høgsfjord, forsand og lysefjorden!!

Map    

Topptur i Sokndal og Farsund

Date:
10.07.2018

Flott å kunne kombinere to kommunetopper på en og samme tur Kjørte inn fra Åpta, mot Lyngdal, til liten P-plass på venstre side. Bom foran vegen oppover tydet på at det ikke var meningen at an skulle kjøre videre. Jamnt og trutt oppover på grusveg. TV-mast kom raskt til syne, som er toppen i Lyngdal - Kaldåsknipa. Selve toppen på denne ligger litt nord for selve TV-masten. Turen til Lyfjellet, høyeste i Farsund var noe mer krevende. Noen hundre meter nedover på grusveiene, tok eg opp til høyre i en bratt skråning (med en stor stein på kanten) for så å holde jamnt oppover ryggen til det høyeste punktet - Lyfjellet.

Map