Badstufjell - 142m

Name Badstufjell
Search name Badstufjell
Elevation 142 meter
Region Lillesand
Parent regions Europe, Norway, Norway mainland, Agder, Aust-Agder
Vertical separation 40 meter
Adviser admin (Administrator)
Last modification 20.07.2020
First ascent
Level of difficulty not rated
Coordinates 32V 455142 6452092 (UTM)
Map Show object on map
Badstufjell

© Simen Einmo Engdal

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register ascent of Badstufjell.

Overall 7 members have registered 11 ascents of Badstufjell.

Map

NB! Primærfaktoren er ikke kjent for forfatteren og derfor bare et vilkårlig gjett siden et tall må legges inn. Rett gjerne opp om du har informasjon om saken.

Beskrivelsen under er hentet fra Fedrelandsvennen (21.07.2020)

Introduction

Badstufjell i Høvåg er et av turmålene i «Ti på topp» som tilrettelegges av Bedriftsidretten i samarbeid med Den Norske Turistforening Sør og Midt Agder Friluftsråd.

Getting there

Vi anbefaler å starte turen ved Vestre Vallesverd. Parker bilen ved den nedlagte Fjordkroa (ved krysset der veien går inn til Høvåg) eller ta buss nr. 139 hit. Videre følger man gamle E-18 mot Lillesand til fots. Et stykke opp i bakken før svingen ser du skiltet på venstre side av veien. Vær forsiktig når du krysser veien her! Herfra er turen godt merket og som oftest tørr og fin helt til topps. Turen går i småkupert og variert terreng. Turen fra Høvågkrysset på E 18 og til topps er ikke blant de lengste. Hvis man går rolig uten pause, vil turen opp ta ca. 30 minutter. På toppen belønnes man med nydelig vidt utsyn over Høvågs skjærgård. Her kan man skue ut over Vallesverdfjorden og havet utenfor, fra Ytre Tronderøya til Justøya. Flere varder er satt opp på toppen.

Tips and miscellaneous

Store deler av turen følger du steingjerder, og det er mange tegn på gammel bosetting. Her var det flere husmannsplasser før i tiden Det er også et rikt dyreliv i området, med både ravn, hjort og bever. Om sommeren er det også både musvåk og tårnseilere å se. Noen badstu har det aldri stått der oppe, derimot i dalen like nedenfor. Gårdene på Vestre Vallesverd hadde nemlig en badstu – også kalt kjone – til tørking av korn. Grunnen til at badstua ble plassert så pass langt ute av lei, var brannfaren.

Literature and references

https://www.fvn.no/sport/lokalsporten/i/6j0460/ti-paa-topp-turmaal-3-badstufjell

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: