Munkstigen

Name Munkstigen
Search name Munkstigen
Type Climbing area
Elevation 500 meter
Region Indre Fosen
Parent regions Europe, Norway, Norway mainland, Trøndelag
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
Coordinates 32V 565346 7049222 (UTM)
Map Show object on map
Munkstigen

© Christian Nesset

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register visit of Munkstigen.

Overall 14 members have registered 26 visits of Munkstigen.

Beskrivelse

Munkstigen er en Via Ferrata mellom Vanvikan og Leksvik på Fosen. Ruta er 950m lang med start ved en parkeringsplass 20m over fjorden og med slutt på toppen av fjellet Munken 519m over havet. Turen tar fra 3-5 timer.

Den første delen av klatrestien er ikke så bratt, men går i kupert terreng med enkelte utfordringer her og der. Klarer man utfordringene i den første delen av klatrestien klarer man også resten. Etter den første etappen kommer man til et platå hvor man kan ta en pust i bakken og de som vil kan ta angrestien ned til parkeringsplassen.

Fortsetter man turen oppover kommer man opp til Katedralen som er et av de mest fantastiske partiene å klatre. Her er det en bratt vegg som skal forseres, og da må man bruke god klatreteknikk. Klatreteknikk er noe som guidene viser frem, eller ansatte ved Hindrum Fjordsenter når man registrerer seg og låner utstyr.

Etter Katedralen går veien igjennom en trang passasje, Nonnekløften, og videre oppover i kupert terreng, Klosterhagen. Deretter kommer en fin spasertur over et flatt parti med berg som heter Nedre Granitthavet hvor man virkelig begynner å se hvor mange høydemeter man har tilbakelagt.

Så kommer noen spennende utfordringer i Zebraveggen hvor man traverserer fjellet sideveis. Når man kommer opp fra Zebraveggen ser man siste del av løypa som først består av et rolig parti i Øvre Granitthavet, deretter Opplevelseshyllen og til slutt et lite parti som kalles Toppveggen.

Da har du nådd toppen og kan nyte fantastisk utsikt over Trondheim og Trondheimsfjorden!

Sikkerhet

Det er strengt forbudt å klatre opp uten å ha registrert seg ved Hindrum Fjordsenter. Der leier du utstyret du må ha for å klatre opp hvilket er en hjelm, klatresele og Y-slynge med karabiner. Det er ikke tillatt å klatre opp med eget utstyr. Mer om sikkerhet kan leses på Munkstigen's offisielle hjemmeside.

Lenker

Offisiell hjemmeside om Munkstigen
Hindrum Fjordsenter
Munkstigen på Facebook

Other pictures

Trip Reports

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: