Via ferrata delle Trincee

Name Via ferrata delle Trincee
Search name Via ferrata delle Trincee
Type Rock climbing
Elevation 2,445 meter
Region Dolomiten, Trentino - Südtirol
Parent regions Europe, Italy, The alps, Eastern Alps, Southern Eastern Alps
Adviser admin (Administrator)
Last modification 09.03.2016
Route type Main route
Marking Marked
Duration 3-4 t
Coordinates 32T 720115 5150602 (UTM)
Map Show object on map
Via ferrata delle Trincee

© Ole-Petter Andersen

Content
Language
Adviser none
Statistics

Register visit of Via ferrata delle Trincee.

One member has registered one visit of Via ferrata delle Trincee.

Beskrivelse

Navnet betyr Skyttergravs-ferrataen, og siste del av ruta går gjennom huler i fjellet. Disse ble gravd ut under 1.verdenskrig, da det var stillingskrig oppi fjellene her. (Museum nær toppen av Marmolada!) HUSK HODELYKT!

Fra endestasjonen for taubanen (Porta Vescovo) på tydelig og lettgått sti østover. Etter få hundre meter svinger stien nordover, og bratt opp til egga under en vegg. Her starter wiren.
Klatringa er vanskeligst i starten; skyggevendt og med lite tak. Dette er ikke noen rute for nybegynnere. Snart greiere klyving opp og ned og hit og dit, hele tiden med wire som sikring. Mellom noen kvasse spir på luftig bro. Senere over et gruset parti uten wire, før ny klyving tar til. Ruta går ikke oppom toppunktet på La Mesola!

[Vil en ha med seg toppen La Mesola, må en gjennom en liten og trang hule rett før ferrataen svinger nord og ned og skarpt rundt (øst- og sørøstover) La Mesolas nordegg. Forsiktig ut av meget trang åpning i østveggen, for her går det bratt ned. Utsatt klyving på hyller på kryss og tvers kort opp til toppen. De siste 3 meterne bratt og med mindre tak - tau kan føles nødvendig her.]

Straks en er over i østveggen, slutter wiren, og en følger smal horisontal sti mot SØ. Snart nedover til eggas laveste punkt, hvor wiren straks tar til igjen. Så skiltet returmulighet (f.eks i tilfelle torden er underveis) ned mot sør.

Oppover og snart inn i huler i fjellet, tvers gjennom til nødbivuakken i øst. Hulesystemet er såpass langt at hodelykt absolutt trenges.

Fra bivuakken er det evt lett opp på sti (mot NV) til toppen La Mesolina. 10-15 min opp til denne, med flott utsikt tett innpå en svært forreven egg, foruten Marmolada-massivet.

Lett ned på sti til Padon-hytta, evt skrå mot SØ i bratt terreng ned til stien Sent. Geologico Arabba, som leder svært greit tilbake til Porta Vescovo.

1:25000
1:25000

Other pictures

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text: